“Необходим е категоричен отпор на прояви на тероризъм. И.ф. главен

...
“Необходим е категоричен отпор на прояви на тероризъм. И.ф. главен
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Необходим е категоричен отпор на прояви на тероризъм

“Необходим е безапелационен отпор на прояви на тероризъм. ” И.ф. основен прокурор на България Борислав Сарафов организира работна среща с Йоси Леви-Сфари, дипломат на Държавата Израел у нас.

Необходим е безапелационен отпор на прояви на тероризъм

Двамата показаха общата си увереност в нуждата от безапелационен отпор на прояви на тероризъм, антисемитизъм, коренен ислям и тирада на омразата.
Борислав Сарафов акцентира водещата роля на прокуратурата в отбрана на сигурността на жителите и гостите на България.

Водещата роля на прокуратурата

В рамките на работния диалог основният прокурор и посланикът на  Израел акцентираха значимостта на бързия и деен продан на информация сред институциите на двете страни за секване и недопускане активността на радикални групи, оповестяват от прокуратурата.

Едва 32% от израелците имат доверие в Бенямин Нетаняху

Израелската общност има „ доста високо равнище на доверие “ в Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ). Но не може да се каже същото за премиераи неговия боен кабинет. Това откри изследване на Института за политика на еврейския народ (JPPI).

Според изследването на основания в Йерусалим институт, 9% от респондентите са уверени, че Израел ще завоюва войната с “Хамас ”. 78% считат, че положението на израелското общество е или ненапълно, или доста обединено.

Но равнището на доверие на Нетаняху измежду същите респонденти е единствено 32%, като 68% показват, че имат ниско равнище на доверие или не са сигурни

Йедидия Стърн, президент на JPPI, сподели, че резултатите отразяват „ рецесия на доверието “ за държавното управление на единството на Нетаняху:

“Проучването демонстрира, че израелската общност има вяра в способността на страната Израел да завоюва войната. Но има рецесия на доверието и доста рецензии към политическото управление. Трябва да извлечем поучения от обстановката и да възстановим взаимното доверие сред обществото и държавното управление ”, изясни той.

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР