Необходим е изцяло нов закон за движение по пътищата. Около

...
Необходим е изцяло нов закон за движение по пътищата. Около
Коментари Харесай

Експерти алармират: Необходим е изцяло нов закон за движение по пътищата

 Необходим е напълно нов закон за придвижване по пътищата. Около тази теза се обединиха Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България и Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия в ефира на " NOVA ". Двамата направиха равносметка за трафика и катастрофите по време на пътуванията за празниците. 

" Нашата равносметка е, че нещата ще стават още по-лоши. Базирам се на изявление на чиновник от КАТ, който преди празниците попитаха какво ще създадат контролните органи, с цел да се оправят с трафика. Той сподели една огромна хумореска: " Всички камери са налице и сме ги изкарали на пътя ".

Не знам по какъв начин една камера може да контролира трафика ", коментира Красимир Георгиев. 

По думите му, при положение на случай, при който бързо се получава запушване, може посредством светещи табели водачите да се уведомят, че е станала злополука.

" В Германия, да вземем за пример, те се включват задоволително рано и предизвестяват какъв е трафикът и какъв брой километра е задръстването ", добави Георгиев.

Според Тодоров проблемът е в изчезналата връзка сред АПИ, КАТ и локалната власт.

" Трябва да има задоволително свободен запас, който да реагира на такива обстановки. Не всички екипи да са заети с това да стоят на някоя права с ограничаване на скоростта и през целия ден да глобяват. По този метод няма по какъв начин да стане, а е належащо да се реагира на момента ", счита той.

Тодоров регистрира, че у нас няма правилник какво да се прави при положение на злополука, реагирало се съгласно обстановката.

Мнението на Георгиев е, че е необходимо дейностите на пътните органи да се разделят.  " Според мен би трябвало " Общинска полиция " да се занимава с контрола и организацията на придвижването в огромните градове. По републиканската пътна мрежа това да се прави от КАТ ", приключи специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР