Необезопасена тераса застрашава живота на преминаващите хора по благоевградската улица

...
Необезопасена тераса застрашава живота на преминаващите хора по благоевградската улица
Коментари Харесай

Тераса без дъно виси над тротоар на оживена улица в Благоевград

Необезопасена тераса заплашва живота на преминаващите хора по благоевградската улица " Александър Стамболийски ". За казуса алармираха фенове на Българска национална телевизия.

Къщата с терасата без дъно, надвиснала над главите на преминаващите, е част от необитавани къщи по улица " Ал. Стамболийски ". Преминаващите под рисковото оборудване даже и не подозират какво може да се случи, в случай че железата се откъртят и паднат на тротоара.

" Просто няма кой да я оправи, те съвсем умряха притежателите ", разяснява Нели Начева.

" Ами тая терасата хазяите се пробваха да я махат, то се вижда, че няма изпод под, тъй като тя почна да се разрушава, обаче споделиха, че би трябвало от общината някакви разрешителни да се изкарват, тъй като не може тук по този начин да се маха ", разяснява Андрей Ясников.

Собствениците на парцела описаха, че са желали да отстранен терасата, тъй като почнала да се разрушава. Махнали обаче единствено пода по съвет на специалисти от общината. От там им обяснили, че терасата е безвредна, а при опит да бъде напълно отстранена, може да сътвори по-голям проблем.

" Терасата не е рискова, тъй като там имаше едни изгнили греди изпод, те са отстранени. Доколкото съм приказвал с братовчед ми, той е другият съсобственик, той беше поел уговорката. Викал е хора, огледали са и са споделили, че е крепко захваната и че няма никакъв проблем тази структура да се срути или нещо да стане със нея ", изясни по телефона единият от притежателите.

Необезопасените обекти като този в Благоевград не са малко. Въпросът е при предстоящ случай кой би поел отговорност.

От общината споделиха, че нямат информация дали общински специалисти са правили инспекция по случая.

" Запознах се с този случай. Нямам такава информация, че е безвредна. Затова ще бъде формирана комисия във допустимо най-кратък период, която да откри дали в действителност е безвредна тази тераса. Дори и да е имало преди време, нещата се трансформират и може в този момент да е рискова ", съобщи зам.-кметът на община Благоевград инж. Венелин Трошанов.

Къщата с терасата без дъно е издигната преди близо 100 години. И макар че експерти я дефинират като архитектурна забележителност, наследници на притежателите не могат да я реставрират поради липса на средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР