Необезопасен шкаф падна и премаза пръстите на двегодишно дете в

...
Необезопасен шкаф падна и премаза пръстите на двегодишно дете в
Коментари Харесай

Проверяват случай с пострадало дете в детска градина в столицата

Необезопасен долап падна и премаза пръстите на двегодишно дете в детска градина в София. Директорката на градината не e съобщила за случая на работодателя си - Столичната община, настояват от Дирекция " Образование " към общината. Детето към този момент е добре, лекарите твърдят, че пръстите ще се възстановят. Директорката е излязла в болнични, а от на следващия ден за работата ѝ стартира едномесечна инспекция.

Инцидентът станал в 151-ва детска градина на улица " Оборище ". Върху момиченце на две години и половина паднал рафт на долап и съществено контузил част от пръстите на ръката му. Има ампутирани меки тъкани.
Емил Миков, гл. специалист, Столична община: Дали се е качвало детето, дали е било долу или шкафа е паднал, отговорни са възрастните и вие знаете това, това са учители и най-много шефът, която не е обезопасила всички тези мебели.
Директорката на градината Мирела Гошкарян е в болнични от през днешния ден сутринта, тя не е уведомила за случая.

Той станал в сряда вечерта, а от Общината инцидентно разбрали за потърпевшото дете в петък сутринта.

По заповед на просветния министър, шефовете би трябвало да осведомят за всеки случай до час откакто той се е случил.
Емил Миков, основен специалист, Столична община: Аз се свързах с директорката, това което ми направи извънредно усещане, че първата ѝ дума тя не ми сподели какво е положението на детето, а ми изясни, че родителите те просто нямало да подават тъжба. Пръстчетата му били притиснати, само че не сподели, че е в това тежко положение. Това го разбираме от родителите, които са извадили медицински документи.
По време на случката с децата била учителката Мария Апова. Опитваме се да я намерим за повече информация.
Апова беше до един часа и си отпътува.
Българска национална телевизия А тя е учителката, която е станала очевидец на случая?
Така ли, г-жо, какъв случай ви тревожи толкоз доста от Българска национална телевизия, вие сте 20-ият публицист, който дойде.
Подобни произшествия тук не е имало, само че чистотата в градината е занижена, установила Регионалната здравна ревизия. Какви санкции ще има, ще стане ясно след приключването на инспекцията по случая. Родителите на детето през днешния ден не пожелаха да застанат пред камерите, с цел да няма последици за него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР