Немското списание предизвика фурор в Германия, след като публикува това,

...
Немското списание предизвика фурор в Германия, след като публикува това,
Коментари Харесай

Първото интервю с Шумахер след инцидента е факт, обществото е скандализирано

Немското списание провокира възторг в Германия, откакто разгласява това, което се смяташе за първото изявление с Михаел Шумахер след случая в Алпите, който го остави неподвижен. Но това изявление се оказа просто диалог с стратегия с изкуствен интелект, подготвена да го имитира.

Разбира се, последва и вълна от отвращение.

Бившата звезда от " Формула 1 " удари главата си в камък, до момента в който караше ски отвън пистите във Френските Алпи преди съвсем десетилетие, получавайки тежки пострадвания на главата. Той беше подложен в изкуствена кома.

Въпреки че 54-годишният Шумахер от този момент е пристигнал в схващане, фамилията му гневно пази персоналния му живот, издавайки единствено няколко внимателни забележки, в това число в утвърден документален филм на Netflix през 2021 година

Това направи появяването на изявлението в Die Aktuelle, немско клюкарско списание, появило се на първа страница, още по-изненадващо.

Самата публикация, под заглавието " Животът ми се промени изцяло " и завършена във формат на въпроси и отговори, разисква възприятията на " Шумахер " по отношение на случая от 2013 година, неговите деца и бъдещето му.

" Животът ми се промени изцяло след произшествието. Това беше извънредно време за жена ми, децата ми и цялото семейство ", се споделя в изявлението. " Бях толкоз тежко ранен, че лежах месеци наред в нещо като изкуствена кома, тъй като другояче тялото ми не би могло да се оправи с всичко това. Имах тежък интервал, само че екипът на болничното заведение съумя да ме върне при фамилията ми. "

По-надолу в текста женското списание в действителност показва в няколко фрази, че всичко не е тъкмо както наподобява: " Всъщност има уеб страници, където можете да водите диалози със звезди, само че отговорите се дават от изкуствен интелект. Но по какъв начин AI знае персоналния им генезис? Техните бракове, техните деца, техните заболявания? "

" Както при Wikipedia, някой би трябвало да е пуснал информацията в интернет. Наистина ли самият Шуми е изписал тази информация от болничното си легло? Или може би някой от фамилията му, болногледач или чиновник? Във всеки случай отговорите звучат лъжливо действителни. Твърде положително е, с цел да е истина? "

Източникът на " изявлението " наподобява е бил Character.ai, безвъзмезден уеб страница с чатбот с изкуствен интелект. Той симулира отговори от редица известни фигури, в това число Алберт Айнщайн, Пол Маккартни и Дж. Р. Р. Толкин, екстраполирайки това, което е писано за тях и изказванията им в общественото пространство, пишат от The Times.

Семейството на Шумахер и неговите представители към момента не са коментирали случката.

Борис Розенкранц, създател на блога Übermedien, който проучва образци за машинация в немската преса и който пръв разяснява публикацията за Шумахер, сподели, че желанието зад нея наподобява е било " по някакъв метод да сътвори у читателите усещането, че може би Михаел Шумахер в действителност е приказвал за телесното си положение ".

Die Aktuelle има история в този тип кавги. Преди две години списанието разгласява на първата си страница хипотетична фотография на кралица Елизабет, която наподобява демонстрира по какъв начин гледа тъжно към надгробния камък на херцога на Единбург, което допуска, че е прекарала " самотни часове до гроба му ". Всъщност това беше фотография, основана с фотошоп, като за основа е употребен кадър на кралицата, инспектираща конете си в замъка Уиндзор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР