Немският канцлер Ангела Меркел смята заличаването на акаунта в twitter

...
Немският канцлер Ангела Меркел смята заличаването на акаунта в twitter
Коментари Харесай

Меркел нападна Туитър за спирането на акаунта на Тръмп - slava.bg

Немският канцлер Ангела Меркел счита заличаването на акаунта в twitter на американския президент Доналд Тръмп за "проблемно " решение на компанията, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт съобщи, че операторите на платформи в обществените мрежи "носят огромна отговорност политическата връзка да не бъде отровена от ненавист, неистини и подстрекателство към принуждение ". Зайберт обаче съобщи също, че свободата на изложение е фундаментално право от "основно значение ".

"Това фундаментално право може да бъде оспорено, само че в сходство със закона и в рамките, избрани от законодателя, а не по решение на шефовете на платформи в обществените медии ", сподели пред публицисти в Берлин представителят и добави: "Погледнато от тази страна, канцлерът счита за проблематично, че сметките на американския президент са трайно блокирани ".

Самата Меркел няма акаунт в Туитър, въпреки че Зайберт и доста немски министри имат подобен, отбелязва АП.

"Туитър " в профил за непрекъснато Тръмп от своята микроблогова палтформа в петък, като се базира на "риск от по-нататъшно подстрекателство към принуждение " след щурмуването на Капитолия във Вашингтон от последователи на досегашния президент.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР