Немските власти реагираха остро след публикация на вестник Welt am

...
Немските власти реагираха остро след публикация на вестник Welt am
Коментари Харесай

Тръмп предложил 1 млрд. долара за права върху ваксина срещу COVID-19

Немските управляващи реагираха остро след обява на вестник Welt am Sonntag, в която се твърди, че американският президент Доналд Тръмп е предложил 1 милиарда $ на биофармацевтична компания за „ извънредни права “ върху ваксина против COVID-19.

„ Тръмп против Берлин “ – това гласи заглавието на първа страница в изданието. А немският стопански министър Питър Алтмайер съобщи пред телевизия ARD, че „ Германия не се продава “.
Съединени американски щати отпускат 50 милиарда $ за битка с ковид Регистрирани са и нови 643 случая за позитивни проби за COVID-19
Според „ Гардиън “ в обявата се твърди, че Тръмп е оповестил сумата от 1 милиарда $ на основаната в Тюбинген CureVac, с цел да обезпечи имунизацията „ единствено за Съединени американски щати “.

Материалът провокира бурни реакции в Берлин. Сред недоволстващите се причисли и външният минисър Хайко Маас.

„ Германските учени заемат основна роля в откриването на лекарство и ваксина като част от световна мрежа за съдействие. Не можем да си позволим обстановка, в която други желаят да се снабдят с резултатите от тяхното изследване “, акцентира Маас.
Тестът на Доналд Тръмп за ковид е негативен Той бе подложен на проучване, откакто членове на делегацията на бразилския президент, с който вечеря, дадоха позитивна проба за вируса
По думите на здравния специалист Ървин Рюдел интернационалната колаборация е значима сега, не националният интерес. А водачът на демократичната FDP Кристиан Линдер упрекна американския президент във воденето на предизборна акция.

„ Очевидно Тръмп ще употребява всички налични средства в акцията “, разяснява Линдер.
Тръмп разгласи изключително състояние в Съединени американски щати поради COVID-19 Около 1 600 души в страната са с позитивни проби за новия ковид
Здравният министър на Германия Йенс Шпан беше безапелационен, че възможна ваксина от CureVac ще е за целия свят, не за обособени страни.

Представително лице на американските управляващи съобщи, че обявата е „ много преиграна “ и отхвърли Съединени американски щати да търси ваксина единствено за себе си.

„ Американското държавно управление е разговаряло с повече от 25 компании, които настояват, че могат да оказват помощ с ваксина. Повечето от тях към този момент получиха финансиране от американски вложители “, се добавя от лицето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР