Немските собственици на автомобили са изминали средно 13 180 километра

...
Немските собственици на автомобили са изминали средно 13 180 километра
Коментари Харесай

Намалява средният годишен автопробег на германците

Немските притежатели на коли са минали приблизително 13 180 километра през 2021 година Това значи, че годишният им автопробег продължава да пада.

„ Остава обаче под въпрос дали продължаващата обстановка с коронакризата с нейните ограничавания за контакти, работа на малко работно време или работа от у дома е виновна за това, или дали променената информираност за подвижността към този момент става явна “, споделят анализаторите от Deutsche Automobil Treuhand. (DAT).

Предистория на тази неустановеност в оценката - според от професионалната група, коронакризата докара до повече работа в домашния офис и обвързвано с това понижаване на пробега на автомобила. Но хората с ръчни занаяти, да вземем за пример, мъчно или въобще не биха могли да работят от у дома. Много хора употребяват градския превоз по-рядко и избират да изминават къси дистанции със личните си коли.

Според DAT спадът в годишния пробег на потребителите на дизелово гориво до 16 430 километра е максимален - това е спад от 5,6 % по отношение на миналата година. Те са постоянно водачи, които работят в обслужващия бранш или в продажбите, пътуват до работа или карат на дълги дистанции по работни аргументи. Но корона рестриктивните мерки направиха видеоконференциите обикновено средство за връзка, което постоянно прави някои бизнес пътувания или пътувания до офиса непотребни.

За цялост на картината - през 2021 година притежателите на коли с бензинови мотори са минали приблизително 11 530 километра, а тези на коли с различни типове задвижване е 14 920 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР