Немски Шпиц е една от предпочитаните породи за градски условия,

...
Немски Шпиц е една от предпочитаните породи за градски условия,
Коментари Харесай

Немски Шпиц

Немски Шпиц е една от желаните породи за градски условия, защото това е куче, което не заема доста място и е доста отзивчиво. Немският Шпиц е съвършеният домакински любим за фамилии с деца и е постоянно подготвен за завършения със стопанина си.

История на Немски Шпиц

Немски Шпиц е една от най-древните породи и се счита за немска порода, за което приказва наименованието ѝ. Според археологически изследвания кучета от породата Немски Шпиц са били срещани преди повече от пет хилядолетия. Породата придобива международна популярност през XIX век, когато тези красиви дребни кучета стават любимци на аристократите. Те извършват функционалностите както на декоративни кученца, по този начин и на пазачи на лозя, защото имат съвършен слух и незабавно сигнализират, в случай че се появи някой човек. Тъй като Немски Шпиц е доста мъдро куче, то се употребило и за снабдяване на секрети бележки и по този начин играело ролята на телеграфист, само че най-вече за любовни случки. През ХХ век породата Немски Шпиц става все по-популярна и най-малките представители на тази порода се употребяват като аксесоар на богати дами, които нормално ги носят в специфични чантички.

Стандарт на Немски Шпиц

Немски Шпиц може да бъде друг по мярка според от типа - междинен, огромен и мини, именуван също по този начин и той. Големият Немски Шпиц стига до 46 сантиметра височина и може да тежи към 28 кг. Средният Немски Шпиц става висок до 36 сантиметра и тежи до 13 кг. Немският Мини Шпиц стига до 28 сантиметра височина и тежи до 5 кг. Всички представители на породата Немски Шпиц имат заострени муцуни с черен нос, тъмни очи, триъгълни уши, които са изправени, и пухкава опашка, която носят завита над гърба си. Гръдният им панер е добре развъртян, крайниците са изящни, само че мускулести. Тялото на Немски Шпиц е покрито с мека гъста четина, която образува грива, на горната част на задните крайници образува нещо като панталонки и е доста гъста и дълга на опашката. Козината на Немски Шпиц може да е оцветена в златисто, червеникаво кафяво, бяло, черно. Допустими са дребни бели петна по лапите и гърдите.

Грижи за Немски Шпиц

Козината на Немски Шпиц би трябвало да се сресва през ден, с цел да наподобява пухкава и красива и да не се сплъстява. Ако въпреки всичко козината на Немски Шпиц се сплъсти, тя би трябвало доста деликатно да бъде разграничена с пръсти, без да се скубе животното, с цел да не се стига до изрязване на кичури, което ще загрози външния тип на това ефектно куче. Козината сред пръстите на Немски Шпиц би трябвало да се подкъсява, тъй като при разходка по нея полепва тиня и това може да докара до контузии на лапите на кучето от тази порода. Немски Шпиц може да бъде къпан три или четири пъти в годината с подобаващ шампоан с меко деяние.

 Куче Немски Шпиц

Немски Шпиц е пламенно куче, което има потребност от продължителни разходки и от опция понякога да потича на воля. Очите на Немски Шпиц постоянно би трябвало да се ревизират, с цел да не се развият инфекции. Те би трябвало да се почистват всеки ден благодарение на специфични средства или на хладка вода, защото кучетата от тази порода са чувствителни към прахуляк. Немски Шпиц обича да играе и се усеща добре, когато стопанинът му има време за него. Немски Шпиц е куче, което е уместно за развъждане в домашни условия без значение от размера му. Големият Немски Шпиц може да бъде отглеждан на двор, само че е добре през нощта да спи в къщата, тъй като ще се усеща зле, в случай че се намира надалеч от стопанина си.

Обучение на Немски Шпиц

Немски Шпиц елементарно се поддава на образование. Това мъдро куче с лекост научава нови команди и с подготвеност ги извършва. Препоръчително е образованието на Немски Шпиц да стартира към четвъртия месец от появяването на кученцето на бял свят. Не се предлага да се постановат физически санкции на Немски Шпиц, защото кучето може вечно да се откаже от процеса на образование.

Хранене на Немски Шпиц

Немски Шпиц може да бъде хранен както с натурални артикули, по този начин и с гранулирани или консервирани храни за кучета от висок клас. Немски Шпиц на драго сърце ще хапва телешко месо и дивеч, заешко, пуешко, пилешко и агнешко месо, както и техните субпродукти, които са изпечени или сварени. Не е добре да се дава свинско или овнешко месо на кучетата от породата Немски Шпиц. Също по този начин не е добре да им се дава прясно мляко, тръбни кокали, пушено месо и колбаси, сурова и пушена риба, пикантна и пържена храна, прекомерно гореща или прекомерно студена храна, тестени и сладки произведения. Добре е да допълвате менюто на Немски Шпиц с кисело мляко, извара, плодове и зеленчуци, сварен ориз и сварени яйца, сварена елда. Немски Шпиц има потребност от витамини и минерали, които са значими за неговата четина и мускулатура.

Заболявания на Немски Шпиц

Немски Шпиц може да страда от проблеми с козината и с кожата, по тази причина е значимо при първи признаци да се вземат нужните ограничения, с цел да не пострада красивата четина на кучето. Немски Шпиц може да има проблеми с очите, както и със ставите. Немски Шпиц може да страда от ушни инфекции, по тази причина при най-малкото изчервяване на ушите на кучето от тази порода би трябвало да се потърси ветеринар.

Любопитни обстоятелства за Немски Шпиц

 Порода Немски Шпиц

Немски Шпиц е отзивчиво куче, което се сприятелява елементарно с разнообразни типове животни и е постоянно готово да играе с тях. Въпреки че се отнася добре с деца, не е добре да се оставя куче от породата Немски Шпиц с малко дете, защото е прекомерно пламенно и може да нарани детето, без да желае.

Немски Шпиц доста обича да е покрай стопанина си и на драго сърце си почива с часове в скута му като котка.

Немски Шпиц няма присъщата за доста породи кучета миризма и е доста чистоплътен.

Недостатъци на Немски Шпиц

Немски Шпиц може да прояви експанзия към човек, който съгласно него заплашва стопанина му. Дори Немският Мини Шпиц може да се опита да се нахвърли върху чужд, в случай че подозира, че той има неприятни планове по отношение на притежателя му.

Немски Шпиц може да прояви деструктивно държание, в случай че бъде оставен за прекомерно дълго време самичък. Немски Шпиц има звънлив лай и в случай че дълго време стои самичък, може да лае дълготрайно, с цел да се опита да притегли вниманието на притежателя си.

Ако желаете да си вземете кученце от тази порода, разгледайте тези разгласи за немски шпиц.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР