Немската компания Uniper, която е един от европейските партньори на

...
Немската компания Uniper, която е един от европейските партньори на
Коментари Харесай

Немската компания Uniper може да излезе от проекта за „Северен поток 2“ в случай на санкциите от САЩ


Немската компания Uniper, която е един от европейските сътрудници на „ Газпром “ по плана „ Северен поток 2 “ може да се откаже от присъединяване в плана при положение, че Съединени американски щати наложат наказания, оповестява Dow Jones News.

“Разбира се, Uniper не може да рискува да бъде подложена фактически на американските наказания. В подобен случай нас биха ни изключили от заплащанията, повече не бихме могли да използваме американския $ в търговски интервенции “, разяснява пред публицисти ръководителят на Uniper Кристофър Делбрюк.

Той добавя също по този начин, че това са неща, „ които Uniper кардинално не може да допусне “.

„ Ние, както и преди се надяваме, че всички страни ще работят рационално при цялата тази обстановка “, цитира думите на Делбрюк Dow Jones.

Партньори на „ Газпром “ по плана са Royal Dutch Shell Plc, Wintershall AG, Uniper SE, OMV AG и Engie SA.

Съединени американски щати желаят от европейските страни да прекратят присъединяване си в плана „ Северен поток 2 “ и заплашват със наказания всички, които се разгласят за плана. Вече от дълго време не е загадка, че вместо съветският газ Съединени американски щати упорстват за доставка на личен полутечен газ и строителство на регазификационни терминали в Европа.

Закон, подписан от американския президент Доналд Тръмп през 2017 година планува президентът да може да постанова наказания на лица, влагащи в строителството на съветски експортни газопроводи над 5 млн. $ годишно или 1 млн. $ по едно и също време. Освен това, законът прецизира изрично, че е срещу „ Северен поток 2 “ и понижава оптималният период за финансиране на съветските нефтогазови компании от 90 на 60 дни.
Преди ден от компанията оператор Nord Stream 2 AG оповестиха, че до края на годината се възнамерява довеждане докрай на строителните действия на сектора на „ Северен поток 2 “ в залива Грайфсвалд в Германия.

Проектът за газопровода планува създаване на две тръби с потенциал от 55 милиарда куб м от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР