Немската BASF и LetterOne на руския бизнесмен Михаил Фридман подписаха

...
Немската BASF и LetterOne на руския бизнесмен Михаил Фридман подписаха
Коментари Харесай

Немската BASF и LetterOne на Михаил Фридман сливат активите на Wintershall и DEA в нова компания - Wintershall DEA


Немската BASF и LetterOne на съветския предприемач Михаил Фридман подписаха съглашение за обединение на нефтогазовите активи на Wintershall и DEA в нова обединена компания - Wintershall DEA, се споделя в прессъобщение. „ Новата компания Wintershall DEA ще стане най-големият в Европа самостоятелен производител на петрол и газ. Обединената компания ще бъде управлявана от ръководителят на управителния съвет Марио Мерен “, се споделя в известието.

Затварянето на договорката се чака през първата половина на 2019 година Дотогава Wintershall и DEA
ще продължат да работят като самостоятелни компании. В средносрочно бъдеще обаче обединената компания може да излезе на борсата.

„ Русия остава основен пазар за обединената компания: на района се отдава доста огромно значение за нарастване само че добива. Сделката отваря нови благоприятни условия за разширение на наличието на основни пазари, включително Русия, в това число нови вложения, планове и партньорство “, излиза наяве още от известието.

Немската BASF в началото ще получи дял от 67 % в новата обединена компания Wintershall DEA, като по-късно ще може да усили този дял до 72,7 %.

„ В рамките на договорката LetterOne ще внесе всички притежавани акции от DEA Deutsche Erdol AG във Wintershall Holding GmbH, а тя от своя страна ще трансферира част от новоиздадените лични акции на LetterOne. Wintershall по-късно ще бъде преименувана на Wintershall DEA, а главните офиси ще са в Касел и Хамбург “, излиза наяве от известието.
В резултат първичният дял на BASF в новата компания ще е 67%, а на LetterOne – 33%.

Общите продажби на фирмите през 2017 година официално се правят оценка на 4,7 млрд.евро EBITDA – 2,8 милиарда евро, честата облага – 740 млн. евро. Добивът на въглеводороди е от порядъка на 210 млн. барела нефтен еквивалент или 575 хиляди барела нефтен еквивалент дневно. Целта на новата компания е да доближи рандеман от 750-800 хиляди барела нефтен еквивалент дневно през 2021-2023 година Очаква се, че годишна синергия от договорката на третата година след завършването да е най-малко най-малко 200 млн. евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР