Немотивирано, незаконосъобразно, в разрез с гаранциите срещу произвол, дадени от

...
Немотивирано, незаконосъобразно, в разрез с гаранциите срещу произвол, дадени от
Коментари Харесай

СРС: Полицейският арест на Пламен Бобоков за търговия с влияние е немотивиран и незаконен

Немотивирано, незаконосъобразно, в прорез с гаранциите против произвол, дадени от Европейската спогодба за правата на индивида и след порочно " извънпроцесуално координиране " сред полицията и прокуратурата. Така арбитър Яна Димитрова от Софийския областен съд се произнася за и го анулира, оповестяват " Дневник " и БНР.
Съдия Димитрова насочва съществени рецензии към задържането под стража на Бобоков в деня, в който през лятото екип от, а акцията бе един от мотивите за траяли над 100 дни цивилен митинги.
Тогава при акцията, само че в разнообразни производства, бяха арестувани Бобоков и, а по друго следствие -. В края на предходната година съдът се произнесе, че задържането за 24 часа на Милушев също е незаконосъобразно.
 Пламен Бобоков отива на съд поради антиките Пламен Бобоков отива на съд поради антиките
Бизнесменът Пламен Бобоков отива на съд, заяви Българска национална телевизия. Окръжната прокуратура в Русе е завършила досъдебното произвеждане по дело за прот...
, а делото против тях към момента не е влезнало в съда.
Според арбитър Димитрова, остава неразбираемо какво е наложило задържането на Пламен Бобоков по отношение на дело, по което към този момент е имал друго процесуално качество - на очевидец.
" Очевидно е, че по отношение на Бобоков са били осъществени извънпроцесуално съгласувани дейности, надлежно обективирането им страда от основни пороци. По делото не са показани доказателства, че полицейският орган е работил по предписание на проверяващ орган при задържане на лицето по съмнение в осъществяването на закононарушение по член 321, алинея 6 от Наказателен кодекс, дори в противен случай ", стимулира се съдът.
Заповедта за арест е издaдeнa oт млaдши paзyзнaвaч Xpиcтo Бeчeв oт CДBP. Той обаче не се е явил по делото, а от прокуратурата пробват да обосноват законността на задържането с това, че против Бобоков се води и друго следствие - за боклука.
 Заради Бобокови: Плащания, свързвани с Пеевски, ще проверява Сенатът на Съединени американски щати Заради Бобокови: Плащания, свързвани с Пеевски, ще проверява Сенатът на Съединени американски щати
" В момента Комисията за вътрешна сигурност на Сената на Съединени американски щати проверява опита на Пеевски да прикрие противозаконни заплащания от медиатори, за...
Съдът обаче отхвърля причините на държавното обвиняване, тъй като едното обвиняване няма нищо общо с другото, по което е натрапен ареста, и анулира заповедта за 24 часа задържане под стража. Сега прокуратурата е оспорила решението и следва по него да се произнесе Административният съд - София-град.
Първо Бобоков бе задържан и упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група дружно с брат си Атанас, с някогашния и още 8 души. Специализираната прокуратура твърди, че те са се възползвали от скица за нелегално загробване на рискови боклуци посредством фиктивни сдружения, които са имали връзки с дъщерната компания на " Монбат " - " Монбат рисайклинг ".
Освен това през юли Пламен Бобоков получи и обвиняване за търговия с въздействие по дело, формирано против него и Пламен Узунов, секретар на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция. По това обвиняване, Специализираната прокуратура твърди, че двамата са взели участие в незаконен сговор, посредством който Узунов предавал информация на Бобоков за политическата обстановка в Либия и Украйна, с която предприемачът не можел да се снабди правомерно.
Третото дело против предприемача е последното формирано и единственото, което е към този момент в правосъдна фаза - то е за нелегално държане на антични предмети - върхове на копия и стрели в пано, които съгласно отбраната нямат никаква културна и историческа стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР