Немислимо е – не може да си представим, че милиони

...
Немислимо е – не може да си представим, че милиони
Коментари Харесай

Дипломат №1 на ЕС: Истинско военно престъпление е блокадата на украинско зърно

" Немислимо е – не може да си представим, че милиони тонове пшеница остават блокирани в Украйна, до момента в който в останалата част на света хората страдат от апетит “, сподели посланик №1 на Европейски Съюз.

Той прикани Москва да деблокира украинските пристанища.

Милиони тонове зърно са блокирани поради войната в Украйна и заплашват от международна продоволствена рецесия. От Москва обявиха, че са подготвени да стартират експорт, само че упорстват Киев да разминира териториалните си води. Украйна обаче вижда в това проекти да бъде нападната по море.

Външните министри на Европейски Съюз се срещнаха в Люксембург в понеделник, с цел да обсъдят рецесията. Западните страни желаеха Русия да спре да блокира черноморските пристанища на Украйна и да разреши на големи ресурси от зърно да доближат до международните пазари.

Според Борел блокадата е " тенденциозен опит да се сътвори апетит в света и да се окаже спомагателен напън върху Европейски Съюз и Украйна ".

Той отхвърли изказванието на Русия, че актуалната продоволствена рецесия е резултат от глобите на Европейски Съюз и добави, че те " не не разрешават " на страни отвън Европейски Съюз да вземат участие в търговията с храни с Русия и други страни.

По думите на Борел Русия би трябвало да бъде държана " виновна ", в случай че продължи да блокира износа на витално належащо зърно от Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР