Немислимо е да останем без бюджет. Това заяви пред БНТ

...
Немислимо е да останем без бюджет. Това заяви пред БНТ
Коментари Харесай

КНСБ: Немислимо е да останем без бюджет

Немислимо е да останем без бюджет. Това съобщи пред Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той предвижда обществено неодобрение, в случай че няма бюджет. Синдикалистът прикани да се грижим за финансовото здраве на страната, само че и настоя за грижа за хората.

А бюджет би трябвало да има, с цел да се подсигуряват някои заплащания. Припомняме, служебното държавно управление на Гълъб Донев изрази воля да внесе предложение за Бюджет 2023, откакто сега страната работи с удължителен бюджет. Това обаче би могло да стане след конституиране на парламентарни групи и комисии в 49-то Народно заседание, което пък сега е замръзнало на избор на ръководител.

Синдикатите се надяват идната седмица да има съвещание на НСТС. Припомняме, че плануваното за през днешния ден съвещание на НСТС бе отсрочено в последния работен ден с претекст, че предложенията на МФ за смяна в данъчната политика ще бъдат прегледани взаимно с импортирания от служебното държавно управление бюджет в Народното събрание.

До 200 милиона лв. костват настояванията на синдикатите, а те упорстват, че и дружно с тях може да се резервира бюджетният недостиг в границите на 3%. Винаги сме подготвени да водим диалози, разясни Димитров.

Синдикалистът съобщи и че би трябвало да се модернизират администрациите, да се цифровизират и да се влага в хората. В годините политиците се изкушаваха да дават своя популистки принос към пенсионната система и има риск работещите през днешния ден да се окажат и по-бедни пенсионери от днешните.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР