Нелогично е заради един минстър на външните работи да не

...
Нелогично е заради един минстър на външните работи да не
Коментари Харесай

Пеевски: ПП трябва да преживеят, че няма да имат външен министър! Лицемерието трябва да приключи!

Нелогично е поради един минстър на външните работи да не се случи ротацията. Политическа партия би трябвало да преглътнат, че няма да имат този пост.

 

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в коридорите на Народното събрание.

 

Това двуличие би трябвало да завърши - кой кого води. Ние работим всеки ден дружно. Движение за права и свободи е част от това парламентарно болшинство. Кирил Петков идва в моя кабинет, аз вървя в неговия. Заедно вървим при Борисов,каза той във връзка изявление на Бойко Борисов, че Делян Пеевски и Кирил Петков вървят дружно в кабинета му.


" Аз ги избавям, когато имат проблеми с другите партии. И Кирил Петков, и Бойко Борисов са ми доста близки. И двамата доста ги обичам ", сподели той на въпрос кой от двамата му е по-близък, като още веднъж направи уточнението, че не харесва мъже. 

Имали сме оферти за министри, за зам.-министри, ние не желаем да участваме. Но в парламентарното болшинство участваме всеки ден и сме балансьор с цел да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят, отсече Пеевски.

" Политическа партия би трябвало да преживеят, че няма да имат този министър. ГЕРБ има единствено един министър и това е външният министър. Господин Борисов като водач би трябвало да реши какъв да е този министър ", изясни ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи.

 

Това двуличие би трябвало да завърши, кой, кого, къде води. Малко взехме да ставаме като гаджета. Аз мъже не одобрявам, пошегува се Делян Пеевски. Питате в чий кабинет се виждаме? Виждаме се в моя кабинет, Кирил Петков идва. После аз вървя в неговия, дружно вървим при Борисов - ние по през целия ден сме дружно, изясни ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Попитан кой му е по-близък – Петков или Борисов, Пеевски отговори: Близък, нали приказваме за политически? И двамата са ми доста близки. И двамата доста ги обичам.

" Ние не желаем да участваме в държавното управление. В парламентарното болшинство участваме всеки ден и сме балансьора да се случват нещата ", добави Пеевски. Той бе безапелационен, че Движение за права и свободи желае България да има евроатлантическо болшинство и евроатлантическо държавно управление.

 

Днешната позиция на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи е продължение от вчерашната.

Имаме един извънредно сполучлив външен министър, което се вижда от целия свят сега. Виждате какви контакти има и на какво равнище се среща госпожа Габриел. Това даже не би трябвало да се слага като въпрос, безапелационен бе Делян Пеевски.

Г-н Денков като учен считам, че може да бъде прелестен учебен министър, какъвто е и бил, и това е записано, добави той.

Това не е тематика. Нещо доста малко може да наруши салдото в нещо, което върви напред и се случва по най-хубавия метод, разяснява още ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Според мен в името на България и нейния евроатлантически път всички ще правят отстъпка. Или по-скоро не се постанова да отстъпват - би трябвало да се случи това, което е записано, акцентира Делян Пеевски.

Той още един път съобщи, че тематика за присъединяване на Движение за права и свободи на равнище министри и зам.-министри в кабинета не съществува. Ясно сме заявили, че на равнище министри, зам.-министри Движение за права и свободи няма да взе участие и дано не го повдигаме повече като въпрос, прикани Пеевски репортерите.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР