Нелегалното ромско сметище в Арман махала вдига кръвното на пловдивчани,

...
Нелегалното ромско сметище в Арман махала вдига кръвното на пловдивчани,
Коментари Харесай

Нелегално ромско сметище трови цял пловдивски квартал

Нелегалното ромско бунище в Арман махала подвига кръвното на пловдивчани, които живеят в региона. Бунището се намира на общинска земя сред някогашния Техникум по обувна индустрия и текстил и терените на Брезовско шосе, на които са Кауфланд и бензиностанцията Лукойл, написа " Марица ".

Размерите на незаконното сметище са впечатляващи, то се простира на стотици квадратни метри повърхност и доближава до няколко метра височина. Вонята се носи до терасите на злочестите жители, които живеят в близост.

Кметът на регион „ Северен “ Ральо Ралев е добре осведомен с казуса. Той разяснява за изданието, че екипи на „ Чистота “ работят на мястото всеки понеделник, сряда и петък. Въпреки това незаконното бунище продължава да пораства. Според Ралев ромите стигат до мястото през специфичен проход. Самият той е наредил мястото да бъде зазидано с тухли, с цел да се спре достъпът до сметището и то да бъде изчистено един път вечно.

Ромите обаче съборили тухлената стена. След това локалната администрация употребила различен метод - блокирали прохода с пръст, която била посипана с камиони. Упоритите роми не се спрели и пред това и почнали усърдно да копаят, до момента в който още веднъж не достигнали до мястото за отпадък в Арман махала. „ Каква е идната стъпка? Може би би трябвало да налеем бетон там!? “, пита се Ралев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР