Нелегалните мигранти, които започнат да хвърлят камъни срещу американските военни

...
Нелегалните мигранти, които започнат да хвърлят камъни срещу американските военни
Коментари Харесай

Тръмп заплаши, че при опит за агресия от страна на мигранти, ще има последици

Нелегалните мигранти, които стартират да хвърлят камъни против американските военни при опита им да пресекат границата от Мексико в Съединени американски щати, ще бъдат задържан за дълъг период, само че против тях няма да се стреля. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пред публицисти на южната морава на Белия дом, съобщи БГНЕС.
" Това, което те (мигрантите), сториха с мексиканските военни, е срам. Те хвърляха камъни против тях, някои бяха доста съществено ранени. Хвърляха камъни право в лицето”, акцентира Тръмп.
" Ако те извършат нещо сходно у нас, ще бъдат задържани и ще имат проблеми. Не съм казвал, че против тях би трябвало да се стреля, това не съм казвал. Но в случай че те създадат това с нас, ще бъдат задържани за дълъг период ", добави той.
Преди време той сподели на брифинг с публицисти в Белия дом, че потреблението на камъни от мигрантите ще бъде считано като потребление на огнестрелно оръжие. В същото време добави, че се надява американските военни да не откриват огън.
По-рано тази седмица Тръмп разпореди военно наличие по границата с Мексико да се усили до 15 000 бойци, с цел да бъдат спрени керваните от мигранти, насочили се към Съединени американски щати. В момента в Мексико към Съединени американски щати се движат три огромни кервана от по няколко хиляди души от страни на Централна Америка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР