Нелегална търговия се върти зад решетките на пловдивския затвор. Лишените

...
Нелегална търговия се върти зад решетките на пловдивския затвор. Лишените
Коментари Харесай

Броят 40 кутии цигари за смартфон в затвора

Нелегална търговия се върти зад решетките на пловдивския затвор. Лишените от независимост не употребяват пари, а най-често разменна монета са телефони, цигари и опиати. Тези предмети са неразрешени, само че разпоредбите остават единствено на хартия. Това стана ясно на днешното правосъдно съвещание против килъра Мартин Митеви крадеца рецидивист Калоян Алексиев.

Те застанаха пред магистратите от Окръжния съд за осъществен на територията на зандана в Пловдив обир на мобилен телефон от изпечения сводник Калин Витанов. По данни на потърпевшия, процесното мобилно устройство „ НТС “, което експертиза оцени на 40 лв., е било изтъргувано против 40 кутии цигари, чиято стойност се равнява на към 200 лв..

Подсъдими по делото са 29-годишният Мартин Митев - Кабуто, който през 2012 година преби до гибел клошаря Белин Вериньов в квартал " Изгрев ", и 35-годишният Калоян Алексиев, който има зад тила си 22 присъди за обири. Според прокуратурата на 4 февруари тази година те са нахлули в килията на 52-годишния Калин Витанов - Джото, прочут като сводника благородник. Младежите почнали да го постановат и бият и му взели часовника, оценен на 10 лв., и мобилния телефон.

В правосъдната зала бяха разпитани директни очевидци на случая, които по време на грабежа са били в килия номер девет. Оказа се, че огромна част от пандизчиите не помнят какво тъкмо е станало, тъй като затворническите стаи са непрекъснато отворени и всеки може да влиза и излиза когато си изиска.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР