Нелегален развъдник за ловджийски кучета бе разбит край Варна. За

...
Нелегален развъдник за ловджийски кучета бе разбит край Варна. За
Коментари Харесай

Разбиха нелегален развъдник за кучета край Варна

Нелегален разплодник за ловен кучета бе разрушен край Варна. За акцията, извършена в петък, оповестиха от фондация Анимал хоуп Варна. В инспекцията със засилено полицейско наличие са взели участие и представители на фондация Лъки Хънт и Областната дирекция по сигурност на храните във Варна.

Сигнал и информация за „ мястото на ужасите “ постъпил от няколко индивида, живеещи в близост. Съседите били подложени на систематичен тормоз от страна на хората, отглеждащи кучетата.

По информация на хората в близост, парцелът е благосъстоятелност на умрял човек, а наследниците му не можели да влязат във притежание, тъй като са били заплашвани и гонени от самонастанилите се мъже.

Сигнали за незаконния кучешки разплодник са били подавани години наред, даже са били осъществявани инспекции, само че не са били подхванати нужните дейности за прекъсване на този смут, означават от Анимал хоуп Варна.

„ При първичното посещаване на мястото се натъкнахме на най-малко 15 вързани кучета със синджири и въжета с дължина не повече от метър, които безусловно лежаха в калта... Пътеката, която водеше до кучетата, беше осеяна с кости и елементи от животни... а наоколо до мястото на кучетата открихме трупове на починали кучета и елементи от тях “, разказват гледката зоозащитниците.

Животните са били кожа и кости, с открити рани по тях, липса на каквато и да е храна и вода и даже обикновени условия за предотвратяване от дъжд, сняг и мраз. При инспекцията е бил открит и спонтанен ветеринарен кабинет - в една от паркираните коли в парцела, където с подръчни материали са били " лекувани " ранените кучета.

По предварителна информация кучетата, които са били ранени тежко по време на лов и не издържали на опитите за лекуване на " стопаните ", са били доубивали и труповете им са били хвърляни в прилежащия имот. Това изяснява и скелетите и частите от животни, на които природозащитниците се натъкнали там. На животните са били хвърляни сурови кокали през няколко дни, едвам не умрат от апетит, само че за сметка на това са им били носени живи прасенца, с цел да се учат да ги убиват.

Стопаните на развъдника се държали извънредно нападателно по време на инспекцията, заплашвали всички, обиждали и даже пробвали да избягат с част от кучетата от мястото, само че са били спрени.

Спасените кучета ще получат късмет за нов живот. Всички иззети със заповед на Областната дирекция по сигурност на храните кучета към този момент са под опеката на Lucky Hunt Foundation. Те ще бъдат прегледани, лекувани и настанени в техния център до привършване на следствените дейности, след което ще бъдат дадени за осиновяване на хора с положителни сърца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР