Нелегален имигрант с българска шофьорска книжка, която се оказва фалшива,

...
Нелегален имигрант с българска шофьорска книжка, която се оказва фалшива,
Коментари Харесай

Нелегален имигрант с фалшива българска книжка убил баща на две деца в Англия

 Нелегален преселник с българска шофьорска брошура, която се оказва подправена, е умъртвил в Англия татко на две деца. Депортираният по-рано албанец е помел мотоциклетист, без да има удостоверение за правоуправление и застраховка. Трагедията се разиграва в графство Лестършър в Ийст Мидландс на 26 септември предходната година.

На кръстопът 55-годишният умел моторист Стивън Дювал минава със своето " Сузуки ", когато в него се врязва " Мини Купър “. Шофьорът не зачел знаците и лишил преимуществото на моториста. Очевидци виждат по какъв начин от колата слиза мъж и накуцвайки, се отдалечава в незнайна посока, преди да дойдат служителите на реда и кола за спешна помощ, споделя вестник " Дейли Мейл ", представени от " България през днешния ден ".

Тежко раненият Дювал е в схващане и даже беседва с пристигналите екипи. Закаран е с хеликоптер в болница в Ковънтри. Той има контузии на таза и изключително тежки черепни пострадвания и макар напъните на лекарите умира. Трагедията е необятно отразена по медиите, като те означават, че Дювал оставя две деца сираци, а незнайният към оня миг водач е избягал.

Месец по-късно е арестуван 26-годишният албанец Адмир Юсуфай. Тогава той пътувал за столицата на Северна Ирландия - Белфаст. При инспекция се легитимирал с българско удостоверение за правоуправление. Въпреки съвършено направената шофьорска брошура служителите на реда се усъмнили и създали инспекция. Оказало се, че документът е подправен, въпреки и доста наподобяващ на същински. Юсуфай е задържан и стартира следствие по какъв начин се е сдобил с подправеното удостоверение. До момента то не дава резултат, само че се оказва, че точно албанецът е предизвикал гибелта на моториста.

При последвалите инспекции в масивите се оказва, че Юсуфай по-рано същата година е бил освободен от пандиза за друго закононарушение, владеене и разпространяване на опиати. Веднага бил депортиран в родината му, само че очевидно по-късно е съумял още веднъж да влезе в Обединеното кралство. През месец юли си купил " Мини Купъра “, с който предизвикал злополуката.

Освен че в никакъв случай не е имал шофьорска брошура, която да важи на територията на Англия, албанецът карал колата и без годна застраховка. Той е изправен пред арбитър Никълъс Дийн, пред който се признава за отговорен. Затова получава ниска присъда от две години и четири месеца затвор и възбрана за шофиране за 7 години.

Година преди злополуката във Англия бе извършена акция в ДАИ - София. Повод за инспекциите бяха стотиците хванати в Западна Европа необразовани бежанци, които карат коли с български шофьорски книжки. Стана ясно, че при доста от случаите емигрантите са предизвиквали и тежки произшествия с ранени и починали. Последвалото следствие демонстрира, че чужденците нямат и обикновена визия от разпоредбите за придвижване.

Разследването в Германия демонстрира, че бежанците преди този момент неведнъж са късани на изпитите там. След неуспеха те дошли у нас и за броени дни изкарвали изпитите по кормуване. Сред изловените с купена у нас брошура бе и френският футболист Алан Сен-Максимин. През 2016 година 19-годишният състезател на немския " Хановер 96 " блъска с първокласния си джип трамвай в центъра на града и ранява една пътничка. Пред ченгетата Максимин показва истинска българска шофьорска брошура. При самото следствие младежът чистосърдечно признава, че е платил за документа и даже официално не се е явявал на изпит у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР