Некоректното боравене с понятия с цел умишлено заблуждаване на обществото

...
Некоректното боравене с понятия с цел умишлено заблуждаване на обществото
Коментари Харесай

Полицията опроверга БСП и нарече изявленията на партията дезинформация

Некоректното боравене с понятия за съзнателно заблуждаване на обществото е дезинформация, против която всички дружно следва да се борим. Това разясниха от вътрешното министерство във връзка изявления на Българска социалистическа партия в медиите.

Днес на извършения парламентарен надзор ясно заявих, че с полета на 08.02.2024 година, според Спогодбата сред държавното управление на България и държавното управление на Германия за назад приемане и транзитиране на лица (спогодба за реадмисия), са пристигнали 18 жители на Сирия и шестима жители на Република България.

Сирийските жители са с предоставена интернационална протекция в Република България в годините обратно, даваща им право да обитават на територията на страната. Те имат издадени български документи за идентичност и уверение за пътешестване зад граница, с които могат да напущат и да влизат в страната. Именно на това съображение сирийците попадат в приложното поле на Спогодбата за реадмисия, а не на Регламент Дъблин, и в осъществяване на нея са признати в България.    

Шестимата българи (по рождение български граждани) са направили закононарушение на територията на Германия, за което са изтърпели наложената им там присъда и след получено публично съобщение според член 3, алинея 4 от Спогодбата, в това число и за това, че са престъпно проявени, са върнати в България. 

Спогодбата сред държавното управление на Република България и държавното управление на Федерална Република Германия обгръща връщане както на лични (български), по този начин и на жители на трети страни, които имат даден тип легално престояване в Република България. 

 Като страна членка на Европейски Съюз България ще продължи да извършва всички подписани интернационалните актове, в това число Регламента Дъблин и реадмисионните спогодби.

За следващ път моля за отговорно отношение и възпиране от неразумна игра със страховете на хората, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР