Некомплектът в Българската армия е около 20%. Това заяви пред

...
Некомплектът в Българската армия е около 20%. Това заяви пред
Коментари Харесай

Тагарев: Некомплектът в Българската армия е около 20%

Некомплектът в Българската войска е към 20%. Това съобщи пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев. По думите му е мъчно да се говорено за увеличение на числеността на армията при този некомплект.

Министърът уточни като успехувеличаването на заплатите на военнослужещите още тази година, като изрази вяра тази мярка да помогне ненапълно да се увеличи ползата към службата в армията. По думите му това няма да е задоволителна и би трябвало да бъде въображаемо за по-комплексно решение.

Тагарев добави, че се планува основаване на инфраструктура за базиране на многонационалната бойна група на НАТО.

Той разяснява и поисканото от Русия удължение на краткотрайна предупредителна зона в Черно море заради осъществяване на военни учения.Министър Тагарев разяснява още, че не може да има спокойно решение на войната в Украйна, при което страната да съобщи територии на Русия.

Военният министър взе присъединяване в тържествената гала, на която бяха връчени дипломите на слушателите от випуск „ Васил Левски ” - 2023 на Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ в София. Пред военните Тодор Tагарев посочи, че Руската федерация е избрана като най-голяма опасност за сигурността на Алианса. По думите му основно значение за стабилността има поддръжката към Украйн, като уточни, че тя е стратегически интерактивна.

Тагарев напомни думите на заместник-председателят на съветската Дума Пьотр Толстой, че след Украйна идва ред на Румъния и България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР