Неколкократните арести и задържания на опозиционния лидер Алексей Навални от

...
Неколкократните арести и задържания на опозиционния лидер Алексей Навални от
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург: Арестите на Навални са политически мотивирани

Неколкократните арести и арестувания на опозиционния водач Алексей Навални от страна на управляващите в Русия са били политически стимулирани и са нарушили правата му. Това постанови Европейският съд по правата на индивида в Страсбург, оповестява " Ройтерс ".

Според висшия правозащитен съд в Европа Навални е бил обект на седем такива ареста през 2012 и 2014 година, като съдът дефинира, че минимум два от арестите са имали за цел да подтиснат политическия плурализъм в Русия.

 Пуснаха Навални да лети за Страсбург
Пуснаха Навални да лети за Страсбург

Този път не е срещнал никакви проблеми с напускането на страната

Преди дни най-големият критик на съветския президент Владимир Путин в началото беше възпрепятсван от съветските управляващи да излети от Русия за Страсбург, с цел да участва на оповестяването на присъдата, като оповестената причина беше неплатена санкция, наложена му ненадейно като претекст да не пътува в чужбина.

Навални беше задържан през януари тази година след митинг, който той провежда против съветските президентски избори, от които той беше дисквалифициран поради присъда за злоупотреби от 2013 година Опозиционният водач беше още веднъж задържан през май, откакто участва на неразрешена от управляващите проява в Москва, проведена два дни преди встъпването в служба на президента Владимир Путин.

 Навални излезе на независимост след 50 дни в ареста
Навални излезе на независимост след 50 дни в ареста

42-годишният е прекарал близо 200 дни в ареста от 2011 година

През август той беше наказан на 30 дни затвор " за повторни нарушавания на разпоредбите на страната за всеобщи събирания ". Той беше дефинитивно освободен през октомври, откакто прекара 3 седмици в ареста за организирането на митинги против държавното управление на Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР