Нека видим как може да си направим вкусна паста пене

...
Нека видим как може да си направим вкусна паста пене
Коментари Харесай

Лесна паста пене, която да си направим у дома

Нека забележим по какъв начин може да си създадем вкусна паста пене без доста старания. Ето рецептата, която да ползвате, с цел да поканите това кулинарно италианско прелъщение на вашата софра: 

Продукти:

1 пакет паста пене

сол

8 унции пене

2 пилешки гърди без кости

черен пипер

1 ч.л. чесън на прахуляк

2 с.л. масло

1 супена лъжица брашно

1 c.л. готварска сметана

1/2 c. прясно настърган пармезан, плюс още за сервиране

мащерка или магданоз, за сервиране

Приготвяне:

В огромна тенджера с подсолена вряща вода варете тестени произведения съгласно напътствията на опаковката. Отцедете и върнете в тенджерата.

Подправете пилето със сол, черен пипер, чесън на прахуляк. В огромен тиган на приблизително мощен огън загрейте олио, по-късно гответе пиле, до момента в който покафенее от двете страни и гответе. Нарежете пилето на кубчета, оставете настрани и покрийте. Избършете тигана, по-късно разтопете масло на приблизително мощен огън. Разбъркайте чесъна и гответе 1 до 2 минути. Поръсете брашно върху маслото и чесъна и разбъркайте до компактност. Постепенно разбийте тежка сметана, до момента в който се образува равен сос, по-късно прибавете сол и черен пипер и разбъркайте пармезан, до момента в който се разтопи. Разбъркайте пилешко и пене, по-късно от горната страна с черен пипер, мащерка или магданоз и още пармезан. Сервирайте незабавно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР