Нека светлината на Христовото Рождество да сгрява душите ни и

...
Нека светлината на Христовото Рождество да сгрява душите ни и
Коментари Харесай

Митрополит Наум: Нека светлината на Рождество Христово да сгрява душите ни

Нека светлината на Христовото Рождество да сгрява душите ни и да просветлява мислите ни, с цел да бъдем правилни Божии следовници и подражатели, тъй като през днешния ден Той се ражда поради нас и поради нашето избавление, за " да подири и избави погиналото " - това обръщение насочи Русенският митрополит Наум до клира, монашестващите и миряните на Русенската епархия във връзка на настъпващия празник Рождество Христово, предава Българска телеграфна агенция.

" Нека светлият празник на пресветлото Христово Рождество бъде за всеки от нас мотив за неподправена наслада и за още по-дълбоко осъзнаване на личната ни християнска и църковна еднаквост, за богоподражателна обич в оделотворяване на християнското ни предопределение ", сподели митрополит Наум.

По думите му, дано донесеният от Богомладенеца мир бъде постоянно с нас - в храмовете и в домовете ни, само че най-много в нашите сърца, тъй като " както споделя самичък Спасителят - положителният човек от положителното богатство на сърцето си изнася положително ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР