Нека светлината, изгряваща в този ден от празния гроб, огрява

...
Нека светлината, изгряваща в този ден от празния гроб, огрява
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Братя и сестри, животът и вярата са дар Божий

Нека светлината, изгряваща в този ден от празния гроб, огрява постоянно всички нас. Нека съгрява сърцата ни и просветлява мозъците ни, та водени от нея, да вървим непроменяемо по стъпките Христови.

Това сподели Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на богослужението за Великден в църквата "Св. Неделя ", представен от организация "Фокус ".

"Със светлина в душите и сърцата, с същинска пасхална наслада и признателност към небесата, заради изгряващата от гроба светлина на живота и тази година благоговейно посрещаме Възкресение Христово. Прекланяме се пред дивния Божи промисъл и пеем победната ария: "Христос Възкръсна от мъртвите ". Радостта ни е цялостна, тъй като извира от непосрамената ни религия в победилия гибелта наш Господ, който Възкръсна поради нас ", сподели още патриархът.

Негово светейшество пожела светлина, мир и избавление за всеки човек.

"Братя и сестри, животът и вярата, които светата черква изповядва и проповядва и с които всички нейни правилни живеят и се избавят, са възвишен подарък за всички нас ", уточни Неофит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР