Нека си признаем: кой не иска здравословно сексуално желание? В

...
Нека си признаем: кой не иска здравословно сексуално желание? В
Коментари Харесай

15 храни, които стимулират глада за секс

Нека си признаем: кой не желае здравословно полово предпочитание? В края на краищата, дейното полово увлечение е обвързвано на драго сърце в огромни дози, облекчение на болката, надзор над пикочния мехур, по-добър сън и какво ли не още, написа mamamia.bg. Освен здравните изгоди, постоянният полов живот също по този начин усилва интимността и привързаността ни с нашия сътрудник. Никакви минуси, единствено плюсове. 

Въпреки това е изцяло обикновено от време на време да усещаме съмнения в либидото си – това не ни прави асексуални, не значи, че не сме влюбени, или че към този момент самите ние не сме секси. И апетитът ни за секс си има възходи и спадове, от време на време на хормонално равнище, различен път свързани с изтощеност и стрес, само че в случай че не не престават прекомерно дълго, няма мотиви за терзание. Особено в случай че имаме поради, чееее…. има доста способи да оправим нещата. Включително и медитация.

Но! Когато става въпрос за възстановяване на половото увлечение, би трябвало да помислим и за храненето си. В последна сметка пристрастеността изисква непрекъсната сила. Освен това никой не желае храносмилателни проблеми в спалнята.

Ограничавате ли храни като захар и възпалителни масла (като слънчогледовото олио, царевичното, фъстъченото, соевото, маргарина)? Минимизирате ли приема на алкохол? Всички тези неща въздействат на вашето полово предпочитание. Без повече сочене с пръст на „ кофти “ артикули, дано преминем върху храните, които имат желния противоположен резултат, а точно да покачат либидото. 

Най-общо, това са храни, богати на цинк, антиоксиданти, витамини от група В и потребни за сърцето омега-3 мастни киселини.

 

Стриди

Въпреки че нито едно научно проучване не потвърждава, че стридите подтикват желанието, те се считат за натурален афродизиак от стотици години. Те са необятно известни с това, че покачват половото увлечение и предпочитание! Причината е, че стридите са с високо наличие на цинк. Това съединяване усилва притока на кръв, което може да подкрепи притока на кръв към половите органи.

Цинкът, който може да се открие в редица скотски и растителни храни, може да бъде изключително значим за мъжката плодовитост, защото оказва помощ за контролиране на равнищата на тестостерон. Не понасяте стриди? Мидите ще свършат работа!

 

Пилешко

Яденето на висококачествени скотски протеини, като говеждо, пилешко и свинско, може да помогне за възстановяване на половото ви увлечение (благодарение на техните съединения от характерни аминокиселини). Храните с високо наличие на протеини могат да подобрят притока на кръв, като L-аргинин и цинк. Разбира се, плавният кръвен поток е от решаващо значение за мощната полова реакция, както и за притока на кръвта на верните места.

 

Сьомга

Най-известна е със своите есенциални мастни киселини и съответно с омега-3. Хранителните мазнини в сьомгата оказват помощ за поддържането на крепко сърце и предотвратяват натрупването на плака в артериите. В резултат на това кръвта може да тече по-гладко, което от своя страна поддържа вашето полово предпочитание. Омега-3 също могат да покачат равнищата на допамин в мозъка, предизвиквайки възбуденост. Когато е допустимо, избирайте диво уловена сьомга.

 

Ядки

Кашуто, бадемите и орехите са цялостни с цинк – в композиция с L-аргинин – за стимулиране на кръвообращението. Орехите са двойно по-полезни, защото са богати и на омега-3. Омега-3 мастните киселини са свързани с производството на допамин, което оказва помощ за възстановяване на либидото.

Вижте още: Най-полезните ядки, които да гризем, без да ни гризе съвестта

 

Семена

Освен че оказват помощ за балансиране на хормоните, семената съдържат витамини и минерали, които могат да оказват помощ за възстановяване на половата ви функционалност. Подходящи са да вземем за пример: тиквени семки, слънчогледови семки, ленен семе и семена от чиа. Всъщност е известно, че семената от чиа покачват мъжкото либидо. Доказано е, че те покачват тестостерона, естествено, с помощта на есенциалните мастни киселини, които служат като градивни детайли за хормоните. За лена, въпреки това, е известно, че покачва либидото при дамите. Лененото семе съдържа фитоестрогени, които са свързани със здравословния полов живот. Ленът може да бъде потребен за дами, които имат ниски равнища на естроген, като тези в менопауза.

 

Ябълки

Ябълките са богати на съединяване, наречено кверцетин, антиоксидант, за който е известно, че усъвършенства кръвообращението, работи превантивно против еректилна дисфункция и ръководи ниското либидо в позитивна посока. Всъщност едно изследване оповестява за 14% понижение на еректилната дисфункция при мъже, които са имали по-висок банкет на плодове. Това може да се дължи на наличието на флавоноиди в плодовете.

При дамите високото кръвно налягане може да докара до по-ниско либидо и по-нисък интерес към секса, изключително в случай че то предизвиква отмалялост. Освен това, ниският кръвен поток към влагалището може да повлияе на това по какъв начин тялото им реагира на полова интензивност. Като цяло диета, богата на флавоноиди, може да усъвършенства цялостното здраве и да поддържа половото предпочитание в здравословни дози.

 

Цвекло

Следващата храна в нашия лист е цвеклото. То е богато на антиоксиданти и витамини – здравословна добавка към всяка диета. Също по този начин съдържа диетични нитрати, което значи, че може да помогне за възстановяване на половия живот. По създание диетичните нитрати уголемяват кръвоносните съдове – развой, прочут като вазодилатация, който усъвършенства притока на кръв. Това има удобен резултат върху мускулната контракция. Поради това някои спортисти употребяват нитрати, с цел да покачат представянето си (във и отвън спалнята).

 

Малини

Подобно на ябълките, малините са богати на флавоноиди. Тази богата на фитохимикали (и удобна за кръвната захар!) храна може да усъвършенства както либидото, по този начин и половата устойчивост. Малините са цялостни с цинк, който е от значително значение за секса. Жените с равнища на цинк към горната граница изпитват мощно предпочитание за секс. При мъжете цинкът управлява равнищата на тестостерон и също по този начин оказва помощ при производството на сперма.

 

Авокадо

Авокадото обезпечава голям брой потребни субстанции, в това число витамин Е и здравословни мазнини – все значими за хормоналното здраве. Освен това авокадото съдържа магнезий и минерала, наименуван бор, който съгласно изследванията може да повлияе на равнищата на тестостерон. Борът е микроелемент, който наподобява въздейства върху метаболизма на тестостерона в тялото и може да защищити от разграждането на този хормон. Освен това витамин Е се свързва с нараснала плодовитост.

 

Яйца

Яйчните жълтъци са богати на здравословни мазнини, протеини и селен. По-специално, селенът може да помогне за възстановяване на производството на тестостерон посредством активиране на избрани пътища и експресията на избрани гени. Яйцата също са богати на витамини B6 и B5.

Те оказват помощ за балансиране на равнищата на хормоните и битката със напрежението – два съставния елемент, които са от решаващо значение за здравословното либидо. Яйцата също са знак на плодородието и прераждането. Всъщност се счита, че яденето на сурови кокоши яйца преди секс покачва либидото и максимизира равнищата на сила, макар че тъкмо това не бихме пробвали. Във всеки случай яйцата са доста питателни. Когато е допустимо, изберете органични (или в идеалния случай отгледани на пасища) яйца.

 

Шоколад

Освен че е мощно сантиментална храна, шоколадът е цялостен с подсилващи ерточините чувства съединения. Тези съединения включват анандамид (той носи положително настроение), фенилетиламин (химикал на любовта, който задейства освобождението на ендорфин) и теобромин (стимулант на централната нервна система).

Казано по различен метод: яденето на шоколад може да усили либидото посредством поощряване на освобождението на избрани химикали. Дори резултатите му да са повече психически, в сравнение с биологични, ще приемем всяко опрощение, с цел да си отчупим още няколко блокчета.

 

Мача

Чували ли сте за мача? Известна като суперхрана, мача е перуански корен, който от дълго време се употребява за увеличение на силата, издръжливостта, силата, плодовитостта и либидото (както за мъже, по този начин и за жени). Въпреки че към момента са нужни проучвания, коренът от мача може да облекчи половата дисфункция, провокирана от приема на антидепресанти, в това число да има удобен резултат върху либидото. Добавете щипка към вашето смути или кафе и вижте по какъв начин се чувствате.

 

Босилек

Известно е, че тази обичана италианска фалшификация усъвършенства кръвообращението, поддържа кръвното налягане и равнищата на холестерола в норма и е отличен източник на хранителни субстанции, стимулиращи мозъка – магнезий и флавоноиди. Както споменахме, съставките, които са потребни за сърцето (и кръвния поток!), усъвършенстват и либидото. Босилекът има и затоплящ резултат върху тялото, с което евентуално покачва възбудата.

 

Зехтин екстра върджин

Зехтинът е прочут освен като здравословна за сърцето храна, само че и като афродизиак. Да, зехтинът може да помогне за възстановяване на женския оргазъм! Той работи вълшебен, като задейства хормона тестостерон, който провокира полови стремежи, като по този метод ускорява оргазмите. Изследванията го потвърждават. Във всеки случай приемането на диета в средиземноморски жанр може доста да усъвършенства половата мощност.

 

Моркови

Не на последно място в листата с храни за повишение на либидото? Моркови. Известно е, че този зарзават оказва помощ за балансиране на либидото, с помощта на високото наличие на бета-каротин. Това съединяване поддържа цялата ендокринна система, като по този метод балансира и либидото, ускорява метаболизма и укрепва бъбреците. Освен това морковите оказват помощ за уравновесяване на хормоните – по-специално на естрогена. Морковите съдържат неповторими несмилаеми фибри, които оказват помощ за детоксикацията на непотребния естроген от тялото.

............

Здравословното полово предпочитание е обвързвано с това да се усещаме физически и прочувствено здрави, тъй че не е изненада, че храните, които ядем, играят роля в стимулирането на половия ни живот. Въпреки че храненето може да е значим съставен елемент в мощното полово предпочитание, множеството от проучванията в действителност имат по-малко общо с либидото, а повече със половото показване.

Във всеки случай една питателна диета може да е от изгода за половия живот по доста способи, в това число да усъвършенства издръжливостта в спалнята. Освен това, храненето богато на зеленчуци и постни протеини – и с ниско наличие на захар и наситени мазнини – също може да помогне за попречване на нарушавания, които засягат либидото ни, каквито са другите видове хормонален дисбаланс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР