Нека си признаем – много от нещата, които сме учили

...
Нека си признаем – много от нещата, които сме учили
Коментари Харесай

ТЕСТ: ще се справите ли с тези въпроси по български език?

Нека си признаем – доста от нещата, които сме учили в учебно заведение, към този момент са от дълго време забравени (някои даже не са били запомнени още тогава).

И въпреки всичко има някои неща, които всеки от нас би трябвало да владее добре и които знаем още от възпитаници. Българският правопис е едно от тях. Известен факт е, че това да пишете грамотно може да обезпечи повече триумф и почитание в специалността ви, каквато и да е тя. 
 image2_16x9.png Астро прогноза за седмицата: проявете смелостта да отстоявате себе си На фокус
Винаги обаче е допустимо да имаме някои пропуски. Някои думи просто са се загнездили в съзнанието ни с неверното си изписване, а запетаите от време на време могат да се окажат предизвикателство и за най-опитните измежду нас.

В това, несъмнено, няма нищо срамно, тъй като всеки бърка. А какво по-хубаво от това около грешките да научим нещо ново и потребно! 

Днес взехме решение да ви предизвикаме с един бърз тест от матурите по български език и литература, които учениците държат след 12-и клас.

В тези въпроси са скрити някои известни заблуди по отношение на изписването на избрани думи, пунктуацията и смисъла на известни изрази. 

Готови ли сте?

Тествайте знанията си по български език с нашите 10 въпроса, а на края на теста проверете с какъв брой от тях сте се справили, в галерията: 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР