Нека съхраним онази вяра на Вапцаров и другарите му, че

...
Нека съхраним онази вяра на Вапцаров и другарите му, че
Коментари Харесай

Иван Таков: Поезията на Вапцаров е звън на камбана за всички, когато говорим за политики, управление и идеи

Нека съхраним онази религия на Вапцаров и другарите му, че " животът ще бъде по-хубав от ария, по-хубав от пролетен ден ", прикани ръководителят на Българска социалистическа партия – София по време на митинга-поклонение във връзка 80 години от разстрела на поета и неговите петима приятели

Поезията на Никола Вапцаров е звън на камбана за всички, когато приказваме за политики, ръководство и хрумвания. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков в словото си по време на възпоменателния митинг-поклонение във връзка 80 години от разстрела на поета и неговите приятели Антон Попов, Антон Иванов, Петър Богданов, Георги Минчев и Атанас Романов на мемориала " Гарнизонно стрелбище ". На него участваха президентът Румен Радев, заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски, ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София Евгени Филипов, ръководителят на Българския антифашистки съюз Евгений Белий, ръководителите на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и на Съюза на българските публицисти Снежана Тодорова, племенницата на Никола Вапцаров - Мая Вапцарова и роднини на разстреляните герои.



" Името на Никола Вапцаров е памет за трагична, само че и сантиментална част от историята на нашата партия, сподели още в словото си Иван Таков. - Начело на битката за правдивост, взаимност и заслужен живот, за по-добро българско бъдеще били интелектуалци, идеалисти, поети. Те давали живота си за Идеята. Не са помисляли да заменят Вярата и Идеала за персонална полза ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София добави, че саможертвата на Вапцаров, другарите му и още хиляди герои са кървавия налог, който България заплаща, с цел да не бъде още веднъж раздрана след Втората международна война, като съдружник на нацистка Германия. " 23 юли е нашата връзка с предишното, от което черпим сила и сили за бъдещето. Вярата на Вапцаров е нашата религия. Делото на Вапцаров и другарите му е нашето дело, продължи той. - Левите хрумвания и идеали, фантазията за един по-справедлив и по-добър свят не може да бъдат унищожени с патрони. Днес Никола Вапцаров е най-истински - най-самотният, най-обичаният стихотворец! Светлината от Поета диша и живее във всеки от нас! Неслучайно младежите в България и по света са най-големите фенове и рецитатори на Вапцаров. Обичат неговата лирика. Той им споделя, че няма " бронебойни патрони " против Вярата, Дързостта и Мечтите ".

Вапцаров ни учи, че напъните за ново бъдеще в никакъв случай не са задоволителни, означи още Иван Таков. " Това е звън на камбана, който всички би трябвало да чуят, когато приказват за политики, ръководство и хрумвания, сподели той. - Никола Вапцаров разказва орисите на смазаните от живота хора. Убити освен обществено, само че и прочувствено. Унижени, лишени от човешки права. Докато има обществена неправда, беззаконие, мизерия поезията на Никола Вапцаров ще се чете. Нека да я четем и слушаме с разбирането, за което той е мечтал! Нека съхраним онази религия на Вапцаров и другарите му, че " животът ще бъде по-хубав от ария, по-хубав от пролетен ден ". Поклон пред паметта на Никола Вапцаров, Антон Попов, Антон Иванов, Петър Богданов, Георги Минчев и Атанас Романов! ".
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР