Нека репетициите за коледните сладки да започнат отсегаНеобходими Продукти● масло

...
Нека репетициите за коледните сладки да започнат отсегаНеобходими Продукти● масло
Коментари Харесай

Коледни маслени сладки

Нека подготовките за коледните сладки да стартират занапред

Необходими Продукти

● масло - 125 г
● яйце - 1 бр.
● кафява захар - 1/2 ч.ч.
● мед - 1/2 ч.ч.
● брашно - 3 ч.ч.
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сол - 1 щипка
● канела - 2 ч.ч.
● сладкарска багра - алена
● захарно петле - 1 бр.

Начин на подготвяне

Маслото се стапя в микровълновата. Към него се прибавя кафявата захар и медът. Бърка се леко с миксер до разтапяне на захарта. Яйцето се разрушава и се прибавя към сместа.

Брашното, канелата, солта и бакпулверът се пресяват и се прибавят по малко в купата. Трябва да се получи меко тесто. Готовото тесто се оставя в хладилника за 30 мин. Тестото се разделя на 3 топки. Двете остават по този начин, а в третата се поставя от боята и се меси до приемане на стремежи цвят.

1. Първата топка се разточва с дебелина 3-4 мм. Изрязват се с форма за сладки цветенца. С кръговиден накрайник от пош се изрязва средата на цветето, с цел да стане дупка. В тава се поставя хартия за печене и се подреждат цветенцата. Петлето се начупва на ситно и с лъжичка се поставя по малко в средата на всяко цвете. Захарното петле може да се размени с цветни бонбони.

2. Останалите 2 топки се разточват със същата дебелина. Изрязват се още веднъж цветенца. С накрайника на поша се изрязват средичките и се разменят: на белите цветя се поставят алените среди, а на алените цветя - белите среди.

3. От остатъците бяло и алено тесто: вършат се фитили. Вземат се по един бял и червен и се усукват. В единия край се завива леко, да наподобява на бастунче.

4. От цялото тесто, което е останало, направих шарени топчета.

Сладките се пекат върху хартия за печене. Пекат се на 180-200 градуса в авансово загрята фурна за към 15-20 мин или до момента в който леко се зачервят краищата. Вадят се незабавно, тъй като бързо изгарят.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР