Нека по-често говорим със семействата си за донорството и трансплантацията.

...
Нека по-често говорим със семействата си за донорството и трансплантацията.
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пенков: Нека по-често говорим със семействата си за донорството и трансплантацията

Нека по-често приказваме със фамилиите си за донорството и трансплантацията. Донорската карта, която е част от Националната акция „ Да! За живот! “, е добър мотив за подобен прям диалог с околните ни. Това уточни заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Той взе участие в засаждането на лирово дърво в региона на НДК, което да припомня за хората, след чиято гибел, с помощта на дарените органи, са избавени човешки животи.



Дървото е знак на благодарност и към техните близки, взели сложното решение да оказват помощ на нуждаещи се от трансплантация пациенти. Инициативата е част от Националната акция в поддръжка на донорството и трансплантацията „ Да! За живот! “.

В самодейността участваха зам.-изпълнителният шеф на ИАМН проф. доктор Петко Салчев и представители на пациентски организации. Символично те засадиха лировото дърво с обръщение да помним хората, избавили човешки живот и да бъдем признателни на техните близки.

Кирил Ананиев: Донорството е един от най-значимите хуманни актове, който няма аналог

„ Почти всеки месец у нас има донорска обстановка и с помощта на нея има сполучливо трансплантирани пациенти, само че това би трябвало да се случва по-често, тъй като е огромен броят на чакащи за трансплантация “, уточни още зам.-министърът на опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР