Нека не позволяваме съвременните събития да пренаписват историята ни. Тя

...
Нека не позволяваме съвременните събития да пренаписват историята ни. Тя
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не бива съвременните събития да пренаписват историята ни

" Нека не разрешаваме актуалните събития да пренаписват историята ни. Тя е наша, обща, българска, изстрадана и платена с доста кръв и жертви. Иска ми се в деня на националния ни празник да не се разделяме на фили и на фоби. Никой да не политизира и да не си го присвоява. Да надделеят мъдростта и смелостта. Да ни води българският народен интерес. Иска ми се в тези тежки времена на разделения да бъдем дружно, всички държавни мъже и дами, всички водачи на партии единни за България. Защото Шипка е България. Честит празник! Поклон пред подвига на българските опълченци и на всички герои, дали живота си в Руско-турската освободителна война! Да живее България! ". С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поздрави българите по случай 145 години от Освобождението от турско иго.
Нинова се включи в тържествата на връх Шипка по случай националния празник на България. Заедно с нея уважиха паметта на героите, дали живота си за свободата на родината, водачите на листи на Българска социалистическа партия в Търговище - Драгомир Стойнев, в Стара Загора - Георги Гьоков, в Пловдив-област - Манол Генов, членът на ИБ на Българска социалистическа партия Вяра Емилова, доста членове и симпатизанти на левицата. 
Хиляди се качиха до Паметника на Свободата в символ на благодарност към героите и го обсипаха с цветя и венци. Началото на честванията бе обещано с осъществявания на хора на музикалната лаборатория за индивида " България пее " на маестро Йордан Камджалов.
Водачите на листите на Българска социалистическа партия в 24-ти и 25-и МИР - Георги Свиленски и Христо Проданов, се включиха в церемонията в София по издигане на националния байрак. Те се преклониха пред паметника на Незнайния боец и сервираха венец. С тях беше и водачът на Българска социалистическа партия в София Иван Таков. " Безумни са внушенията, че святата дата Трети март разделя българите. Нека да поставим общи старания да пазим България чиста и неопетнена, вместо да хабим сила в безсмислени противодействия между тях в услуга на непознати ползи ", прикани Таков. > Стотици членове и симпатизанти на " Българска социалистическа партия за България ", отпред с лидера на листата във Варна Борислав Гуцанов, означиха Освобождението на България от турско иго. 
Социалистите в Ямбол са твърдо за опазване на 3 март като народен празник. Общинският съвет на Българска социалистическа партия провежда полемика " Значението на 3 март ". В нея се включиха лидерът на листата Кристиан Вигенин, историци, краеведи, членове и симпатизанти на партията.  
Венци и цветя пред паметника на румънските воини в село Иново, паднали в боевете за Освобождението на Видин, поставиха лидерът на листата на Българска социалистическа партия във Видин Филип Попов, кандидат-депутатът Добромир Тодоров, общинският консултант Величко Кирилов и доста социалисти. Те сложиха венци и пред паметника на Трети пехотен Бдински полк. Младите социалисти закичиха с българския трикольор реверите на видинчани.
Първият в листата на Българска социалистическа партия в Кюстендил Бойко Клечков, членове и симпатизанти на партията се поклониха пред паметниците на българските опълченци и съветски войни. Силистренските социалисти също се включиха в общоградското празненство по случай националния празник. Водачът на листата на Българска социалистическа партия Иво Атанасов сервира венци на паметника на Стефан Караджа, на добруджанския бунтовник Дочо Михайлов, на първия следосвобожденски кмет капитан Мамарчев и се поклони пред паметника на Лев Толстой.
Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Перник Борис Цветков и претенденти за депутати поздравиха жителите и гостите на тържествените празнувания на Освобождението на България в Перник и Радомир. Първият в листата на Българска социалистическа партия в Монтана Стоян Мирчев сервира цветя пред паметника на починалите във войните за национално обединяване дружно с общински съветници и претенденти за депутати от Българска социалистическа партия. > Атанас Зафиров, лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Враца, се поклони пред паметта на починалите за свободата на България. " Трети март е ново начало за нашия народ. Свещена дата! На този ден преди 145 години България възкръсва за нов живот. Трети март е знак на национално самочувствие и достолепие ", съобщи Зафиров.
Кандидатите за народни представители от Българска социалистическа партия в Кърджали означиха националния празник с поднасяне на цветя пред паметника на съветския боец и паметника на освободителите. Бе поднесен венец и от името на лидера на листата проф. доктор Жени Стайкова.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР