Нека не оставаме с впечатлението, че това е здравна криза

...
Нека не оставаме с впечатлението, че това е здравна криза
Коментари Харесай

Москов поиска извънредни правомощия за здравния министър и масово тестване

Нека не оставаме с усещането, че това е здравна рецесия – това е проблем на цялото общество. Проблемът е, че обществото е разграничено – едните са надълбоко обезпокоени, а другите отхвърлят напълно казуса. Раздели ги ръководството като неспособност да формулира консенсусни значими неща, раздели ги и опозицията. Това съобщи някогашният здравен министър Петър Москов.
Москов беше безапелационен, че не е показан явен проект за деяние и това е най-големият проблем. „ Г-н Борисов и ръководството е избрало да играе ролята на Тръмп, а на опозицията ѝ се желае да играе на здравна тема ”, сподели той. Според него, би трябвало да има базов консенсус.
 Протест на медиците от онкоболницата в София поради разкриване на Коронавирус зона Протест на медиците от онкоболницата в София поради разкриване на Коронавирус зона
В 8 часа медици от столичната онкологична болница (УСБАЛО ЕАД) излизат на митинг пред лечебното заведение, оповестява БНР. Причината е...
Петър Москов изиска здравния министър да може по закон да постанова решенията си в здравната система и прикани здравният министър да изиска тези изключителни пълномощия – другояче да каже, че ще подаде оставка. „ Не може да има нов народен локдаун, не можем да си го позволим – задачата е да няма претоварване на здравната система. Целта е да има явен проект – аз не го виждам седми месец ”, изясни той.
Трябва да има ясно създадени районни проекти, настоя Москов. Той даде образец, че в Шумен има по статистика на половина по-малко болни, в сравнение с в Габрово, само че в Шумен е злополука. „ Параметрите би трябвало да са съобразени с опцията на болничната система да поема ”, безапелационен беше някогашният здравен министър.
Москов подлага на критика ръководството и, че посредством включването на доцент Мангъров. Трябва да създадем това, – всеобщо тестване. Така ще понижим количеството на инфектираните на вход, сподели той. Според него, когато стигнем до 10 000 влезнали в болница, би трябвало да минем на всеобщо тестване – с антигенни проби, с цел да се изолират допустимо най-вече безсимптомни преносители на вируса .
„ Една война не може да бъде извоювана, в случай че ползваш единствено трите си елитни дивизии. Тя може да бъде извоювана, в случай че вкараш цялата войска ”, дълбокосмислен беше Москов, като разясни, че не цялата здравна система е анагажирана. „ Твърдя и мога да го потвърдя ” – единствено 4 лечебни заведения от 70 са изпълнили условието на министъра 50% от леглата да са готови за Коронавирус заболели, сподели Москов.
 Коронавирусът по света - обстановката е сложна на доста места по света Коронавирусът по света - обстановката е сложна на доста места по света
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 54 335 914 и 54 817 107 съгласно американ...
Според него, тази седмица в София няколко огромни лечебни заведения би трябвало да бъдат превърнати напълно в Коронавирус лечебни заведения - другояче ще е късно.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР