Нека е урок, а не провалВсеки от нас има трудни

...
Нека е урок, а не провалВсеки от нас има трудни
Коментари Харесай

Когато животът ви “набива канчето”…

Нека е „ урок ”, а не „ неуспех ”

Всеки от нас има сложни моменти. И всички сме ги претърпяли. Само че едни хора се оправят по-добре от други. В какво е тайната им? Професор Керъл Морган счита, че цялата работа е в нашето отношение към протичащото се.

Какво би трябвало да помним в тежки за нас моменти?

1. Каквото е – такова
Знаменитото изречение на Буда гласи: «Вашите премеждия са провокирани от вашето противодействие на това, което е». Помислете върху тази фраза една минута. Мъките ни се натрупат, когато отхвърляме да приемем протичащото се. Ако можете да измененията нещо, то заемете се, действайте. Ако измененията са невъзможни обаче имате две варианти: да приемете обстановката и да пуснете отрицателните си страсти или дълго, потъващо и буйно да страдате.

2. Проблемът става проблем единствено когато го наречете по този начин
Често се трансформираме в най-злите врагове на самите себе си. Щастието в действителност зависи от гледната точка. Ако вие смятате нещо за проблем, страстите и мислите ви ще са наситени с негативност. Помислете какви уроци можете да извлечете от обстановката и тя ненадейно ще престане да е проблем.

3. Ако желаете да измененията нещата, започнете от себе си
Външният ви свят е отражение на вътрешния. Със сигурност познавате хора, чийто живот е цялостен с безпорядък и стрес. Това не се ли случва, тъй като самите те са извънредно разпилени и работят несъответстващо? Харесва ни да мислим, че изменящите се условия трансформират нас самите. Всъщност това работи, само че по противоположния метод. Първо би трябвало ние самите да се променим, с цел да променим събитията.

4. Няма разбиране «провал» — единствено опция да се научи нещо ново
Трябва да премахнете думата «провал» от речника си. Всички велики хора, преди да доближат до триумф са претърпявали неведнъж неуспех след неуспех. Т. Едисън споделил: «Аз не претърпях неуспех при изобретяването на крушката. Аз просто открих 99 метода по какъв начин тя да не работи». Учете се от по този начин наречените ви провали. Планирайте по какъв начин да го извършите по-добре идващия път.

5. Ако не получавате, каквото желаете, това значи, че по-доброто към този момент е на път
Знам, че ви е мъчно да повярвате в това. Но е истина. Когато прегледате живота си, ще видите, че хубавите неща са се случвали откакто нещо не ви се е получавало както би трябвало. Възможно е работата, която са ви отказали, да е щяла да ви отдели от фамилията за разлика от тази, която сте получили, само че не сте харесвали на първо четене. Просто вярвайте, че всичко се случва тъкмо по този начин както би трябвало да се случи. И по никакъв различен метод.

6. Оценявайте настоящия миг
Той в никакъв случай няма да настъпи още веднъж. Във всеки момент от живота има нещо скъпо, не му позволявайте да се изплъзне около вас. Скоро това ще е единствено спомен. Възможно е в миналото да съжалявате за моментите, които в този момент не ви наподобяват щастливи.

7. Пуснете желанията
Повечето хора живеят със «завързан ум». Това значи, че те придават голямо значение на желанията си и в случай че не се извърши замисленото от тях, страстите им са единствено отрицателни. Вместо това пробвайте «обособен ум»: в случай че желаете нещо, можете да сте щастливи, без значение от това дали желанието ви ще се извърши или не. Вашите страсти ще са неутрални или позитивни.

8. Разберете страховете си и ще сте им признателни
Страхът може да бъде отличен преподавател. Преодоляването на страха постоянно ви кара да се приближите към успеха. Когато бях в колежа, извънредно се опасявах да приказвам пред аудитория. Сега ми е занимателно, че през днешния ден приказвам пред доста хора всеки ден, защото съм учител, само че също така преподавам и обществена тирада. За да се преодолее страха би трябвало единствено процедура. Страхът е единствено заблуда.

9. Позволете си да изпитате наслада
Познавам доста хора, които не си разрешават са се повеселят. Те даже не знаят по какъв начин да бъдат щастливи. Някои са толкоз подвластни от проблемите си и вътрешния си безпорядък, че нямат разбиране кои са, в случай че го няма всичко това. Позволете си да бъдете щастливи. Дори не за дълго, само че се концентрирайте върху насладите, а не върху компликациите.

10. Не се сравнявайте с другите
Ако въпреки всичко се сравнявате, дано е с тези, на които им е по-зле от вас. Безработни сте? Бъдете признателни, че получавате помощи. Повечето от хората по света живеят в последна мизерия. Не наподобявате на Анджелина Джоли? Мисля, че малко на брой наподобяват на нея. Вероятно сте доста по-привлекателни от болшинството. Съсредоточете се върху това.

11. Вие не сте жертва
Вие сте жертва единствено на вашите лични мисли, думи и дейности. Никой не прави нищо преднамерено за вас или срещу вас. Вие сами си създавате личния опит. Поемете персонална отговорност и осъзнайте, че вие можете да преживеете компликациите. Необходимо е просто да започнете да променяте мислите и дейностите си. Откажете се от манталитета на жертва и станете победител.

12. Всичко може и ще се трансформира
«И това ще мине» — фразата отвътре на пръстена на Соломон, е едно от обичаните ми. Когато сте в тежка обстановка ви се коства, че излаз няма, че нищо не може да се промени. Но знаете ли какво? Промени ще има! Нищо не е постоянно с изключение на гибелта. Откажете се да мислите, че всичко ще си остане такова вечно. Но на вас ще ви се наложи да предприемете някакви дейности, с цел да измененията обстановката.

13. Всичко е допустимо
Чудеса се случват всеки ден. Това е истина. Тази публикация не ми стига, с цел да опиша всичко, което съм виждала да се случва на познатите ми – от изцеление на рак в финален стадия до неочаквана среща с половинката. Това се случва непрекъснато. Просто би трябвало да ревизирате дали е по този начин.

Инфо: Lifehack.org

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР