Нека да видим реалността. Не е възможно всеки ден да

...
Нека да видим реалността. Не е възможно всеки ден да
Коментари Харесай

Когато споделяш своите болезнени чувства и проблеми, тяхната сила намалява и ставаш по-силен и способен!

Нека да забележим действителността. Не е допустимо всеки ден да е превъзходен. О, ти го знаеш към този момент? Ние също. Да, животът е цялостен с болежка, страдалчество, неприятни времена, отчайващи провокации и просто елементарни неприятни моменти. О-хо! Какъв обещаващ метод да стартираме размисли  за щастието и за този ключ към по-голямо задоволство, който си на път да откриеш. Иронично е, само че единствено когато се сблъскаш с грубата действителност, може да прозреш нещо необикновено, прелестно, особено, възхитително, монументално, вдъхновяващо битие, към което се стремиш.

Не се плаши, когато си представяш, че може да си засегнат или отчаян, или в случай че нещата не вървят добре и не си сигурен в резултата. Вместо да се оправиш с тежките мъчителни условия и неуместни усеща пред теб, ги отхвърляш и действаш сякаш не са се случвали. Мислиш си, че в случай че  се изправиш лице в лице с тези страшилища, тези непознати, скрити чудовища, следствията ще са жестоки: някъде вътре в себе си ще се разпаднеш като купчина пепел.

Кой би желал да се изправи лице в лице с чудовищата си? Понякога даже единствено да знаеш, че са някъде там, е ужасяващо. Може би се тревожиш, че няма да знаеш по какъв начин да се оправиш с някой проблем или обстановка, с възприятията, които те пораждат?

Е, какво би направил, с цел да си сигурен, че ще избегнеш тези разочарования, премеждия и страхове? Какво би направил, с цел да си сигурен, че няма да позволиш на нищо да застане на твоя път към по-добрите усеща? Ще поставиш доста мъдро обсада на пътя, която за миг – и това е основната фраза – „ за миг “ – да защищити сърцето ти от разочарования, терзания и болежка.

Ето по този начин отблъскваш възприятията си и използваш безспорния Защитник на Сърцето – Отрицанието.

Въпреки че Отрицанието ти прави неприятна услуга посредством игнориране и прогонване, от време на време има и доста позитивна роля: да пази и защищава. Всъщност без твоя благ другар Отрицанието ще си като открита рана – просто ще молиш за зараза!

Отрицанието разрешава да продължиш, когато си застрашен от цялостно заличаване. То разрешава да оцелееш при непреодолими условия. 

Отрицанието може да ни избави освен при значими житейски събития. Отрицанието не е център на вниманието ти. То е като дишането: знаеш ( или в тази ситуация на Отрицанието, мислиш), че би трябвало да го правиш, с цел да оцелееш, само че в реалност не му обръщаш огромно внимание, до момента в който не се компрометира. Този Защитник на Сърцето  може да е животоспасяващ и да те преведе през неуместните аспекти на всекидневието, когато е належащо.

Но както и другите Защитници, постоянно е основа на спънка, когато те възпира от връзка с възприятията ти. Използвано за тази цел, Отрицанието е рисково, тъй като те изолира от близките и още по-важно – от личните ти потребности, стремежи и претенции. Лишава те от опция за преуспяване.

Защитници на Сърцето – Мерилин Кейгън, Нийл Айнбънд, hayhouse.com/authorbio/neil-einbund-ph-d

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Инфо: https://mostzaknigi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР