Нека да не си мерим годините и мандатите. Важно е

...
Нека да не си мерим годините и мандатите. Важно е
Коментари Харесай

Денков към Борисов: Нека не си мерим годините и мандатите, а кой може да обедини хората

Нека да не си мерим годините и мандатите. Важно е кой какво може и дали може да сплоти хората. Във всеки случай Борисов не може да сплоти хората. Така акад. Денков, който е претендентът за министър председател на Политическа партия, отговори на иронична имитация на Борисов по негов адрес. 

Денков акцентира, че от 2020 години хората, които излязохме на митинги, споделяме, че този модел при който публичните пари могат да изтичат настрана, би трябвало да бъде кръстосан. И до момента в който ГЕРБ не са подготвени да влязат в полемика в тази посока, ние не бихме могли да вършим с тях общо ръководство. 

Що се отнася до това какви отстъпки може да направи Политическа партия още в името на поддръжката в Народното събрание, той изясни, че те се пробват да има разсъдък и изгода от това, което се опитваме да сглобят и  като задания, и  като кабинет.

Ние желаеме да покажем защо се борим, с цел да има кабинет, уточни Денков и посочи, че в тази посока е и тяхната Декларация.

Декларацията не е застраховка за осъществяване на втория мандат, само че е единственото, което може да сплоти партиите в Народно събрание. И Нобелов лауреат, и Меси да предложим - няма да съберем болшинство. Мнозинства може да бъдат реализирани към предпочитани цели. (…) Въпросът е да се постави план-график какво би трябвало да свърши Народно събрание и Министерски съвет, с цел да се реализиран избрани цели. Задавайки го ние споделяме на останалите политически обединения: Ако желаете да работи държавно управление и парламент дружно, подкрепете го, аргументира позицията си акад. Денков.

Той акцентира, че Политическа партия върви към съдружен кабинет. Но в случай че ГЕРБ или Движение за права и свободи поддържа тази декларация, ще може да обсъдят с тях бъдещите цели. Но те не вървят към съдружно съглашение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР