Нека да направим шофьорския курс 2000 лева за цяла България,

...
Нека да направим шофьорския курс 2000 лева за цяла България,
Коментари Харесай

Експерти искат шофьорските курсове да станат 2 бона, причината смайва

Нека да създадем шофьорския курс 2000 лв. за цяла България, да плащаме от тях налог 500 лв., по този начин 50 милиона на година да отиват към учебните заведения. Така тези възпитаници, които са пешеходци, велосипедисти, мотористи, водачи, ще приключват със познания. И на 18 година този възпитаник да постави изпит по доктрина, ето ги тези 50 милиона лв., никой няма да се оплаче. 

``
реклама

Това предложи Борис Гаврилов, ръководител на Български авто съюз (БАС), във връзка предлагането часовете по процедура в шофьорските курсове да се усилят от 31 на 42 часа, оповестява Канал 3. 
 
" С тези 2000 лева инструкторът ще бъде същински учител, ще работи на прекрасен автомобил, и най-после всички ще са печеливши по системата. Хората нямат пари? А по какъв начин имат 2000 лева за един телефон, който изхвърлят след няколко месеца? С този курс от 2000 лева ще имаме 50 милиона обезпечени към децата - ще излизат от автошколите към децата.
 
Обучението в никакъв случай не е задоволително, както е споделил Мечо Пух - " Колкото повече, толкоз повече. В случая с препоръчаното увеличение на часовете по кормуване от 31 на 42 няма губещи. Ще го кажа иначе. Имаме на 100 курсиста 10 родени водачи, имаме 20, които са междинна ръка, и на останалите им би трябвало повече образование. Всяко нещо, което ще докара до намаляването на произшествията, е добре пристигнало ", уверен е Борис Гаврилов, съгласно който " един естествен курс би трябвало да е в границите на 2 месеца, няма да има претупване ".
 
Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия, го поддържа: " Шофьорският курс не е обезпечен от конституцията. Говорим за едни разнообразни числа, само че по какъв начин един родител е подготвен да даде 2000 лева за телефон на детето си, а не може да даде 1000 лева с цел да образова детето си. Тази вечер всички ще сме на едно мнение. Истината е, че младите водачи до момента осъществят 20-25% от всички злополука. Защо? Защото не са добре готови. Системата позволява да бъде манипулирана. Вместо 31 часа, курсистите действително взимат малко над 10 часа ". 
  
За нараствания брой часове той уточни, че това би трябвало да се вкара едвам когато е подготвена системата за надзор. " Тези 42 часа ги вкарваме, когато стане подготвена системата за надзор. И сега ИААА (Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " ) приготвя системата за надзор, с цел да изчезне този бележник на курсиста, който се манипулира. Когато имаме действителна система за надзор, аз съм уверен, че Автомобилната администрация ще вкара такава система, в която се вижда всичко - началото тутакси, междинната скорост, тогава ще влезе и това нарастване ", добави Владимир Тодоров.
 
Според Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България (АКАБ), най-накрая се вижда светлина в тунела и то с помощта на дамите.
  
" Аз съм взел участие във всички работни срещи, работни групи, само че сега има една заместник-министърка (на образованието) Таня Михайлова, може би би трябвало да се появи жена, с цел да има промяна. Мисля си, че дамите са по-смели от нас, мъжете: тази жена не се уплаши от институции и академии. Ще ви кажа, че има още една жена, която поддържа сходно нещо - Малина Крумова (председател на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " - бел. ред.). 40 година не имах вяра, че нещо ще се случи ", окуражен е той. " От 3 година към този момент опитвам - имам два вида курсове, резултатът е с огромна разлика в интерес на по-скъпия курс: над 90% изкарват от първи път (книжка), доста по-уверени са. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР