Нека да мине в зала проекторешението за промени в Правилника

...
Нека да мине в зала проекторешението за промени в Правилника
Коментари Харесай

Пеевски: Комисията за контрол над службите не е свършила нищо от полза за хората

Нека да мине в зала проекторешението за промени в Правилника на Народното събрание, в този момент е минало просто в комисия. Ще разясняваме откакто мине в зала. Не може да предрешаваме решенията в зала.

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски откакто на изключително съвещание в Комисията по правни въпроси беше гласувано и признато да бъде отнето председателството на „ Възраждане " в Комисията за надзор над службите за сигурност.

„ Проследете до момента дали е свършила нещо тази комисия действително, което е в интерес на хората. Нищо не е свършила ", акцентира Пеевски.

Попитан по какъв начин ще разяснява думите на Бойко Рашков, който гласоподава срещу, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи отговори: „ Г-н Рашков минимум има право да разяснява, тъй като ерата на Рашков е на един мракобесен министър на Министерство на вътрешните работи, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. "

Пеевски съобщи, че не желае да го разяснява, като означи, че Рашков има да дава отговор на доста въпроси.

„ Не знам за какво вие не ги задавате. Какво стана с неговия градинар и какво се случи с тези следствия? Мисля, че би трябвало да започнете да задавате въпроси към българската прокуратура какво става с тези следствия ", обърна се той към публицистите.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи прикани да се каже къде са тези каузи, тъй като, по думите му, обществото има въпроси. „ А ние сме определени от хората и аз задавам своите въпроси. Къде са тези каузи, за които се говореше. Нищо не е обявено. Прокуратурата би трябвало да стартира да оповестява какво прави и по какъв начин го прави. Нали има нов метод? Имахме мракобесен основен прокурор в предходния, в този момент това ли би трябвало да продължи – да не се знае какво се случва. Ние желаеме информация просто и ще зададем въпроси за това нещо ", безапелационен е той, като посочи, че те ще бъдат изпратени запитвания до и.д. основен прокурор Борислав Сарафов и към службите.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи акцентира, че стартират да питат по всички въпроси и всичко би трябвало да е пред очите на хората. „ Тъмнината ще свърши. Ще има светлина, както споделяше едно бау-бау. Е, нали го споделих кой е цирковото куче, повече няма да го разясня ", сподели още той.

Пеевски изрази вяра да „ не се потулват касиерите, тъй като занапред ще има вести за касиерите и ще питаме какво се случва с тях ". „ Казах ви, че има институция, тъмна институция, цялостна с кеш, която сега желае да сътвори политически план въз основата на разграбването две години на страната, едноличното диктаторско ръководство на Чирковото куче на Корнелия Нинова ", съобщи той.

Пеевски изясни, че за момента не са водени диалози кой ще е идващият към този момент непрекъснат ръководител на Комисията за надзор над службите за сигурност и дали от Движение за права и свободи ще изискат този пост да е при тях. „ Нека първо да го приемем и по-късно ще водим диалози с сътрудниците ", заключи той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР