Нека да кажем ясно - днес не станахме свидетели на

...
Нека да кажем ясно - днес не станахме свидетели на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Днес видяхме коалиция на фалшификацията на вота

Нека да кажем ясно - през днешния ден не станахме очевидци на обединението на хартиената бюлетина. Това е коалиция за имитация на вота на българските жители. Напълно неприемливо е, безапелационен е съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, представен от novini.bg.

От всички проблеми, които имат българските жители, те взеха решение, че най-важното решение, което би трябвало да се вземе, е тази имитация и това връщане обратно във времето на прехода. Задкулисието се пробва да се върне по всевъзможен метод и очевидно битката ще е дълга, съобщи на брифинг в коридорите на Народното събрание някогашният министър председател, откакто с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия бяха признати на първо четене промени в Изборния кодекс, с които се върна гласуването с хартиена бюлетина.

В брифинга присъединяване взе и Бойко Рашков, който излезе с причини против гласуването с хартиена бюлетина.

" Показвам ви бюлетини, които са безусловно неразбираеми. Когато се гласуваше с хартиени бюлетини, броят на недействителните бюлетини беше стотици хиляди и това се отразяваше в интерес на някой. Връщането на хартиената бюлетина е връщане към едно минало. Гласуването с хартия е допотопно. Днес ние не коментирахме по какъв начин да усъвършенстваме гласуването с машини. Свидетели сме на богата правосъдна процедура за пазаруване и пласиране на гласове. Тази процедура беше най-вече публикувана, когато се гласуваше единствено с бюлетина. Майстори в това отношение бяха ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ще ви кажа, че водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е определен с 42 преносими изборни секции в Кърджали. За тези 42 случая към този момент има формирани досъдебни производства, тъй като самите хора не са знаели, че са заболели и би трябвало да гласоподават в такива преносими изборни секции ", разкри Рашков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР