„Нека да изчакаме окончателното завършване на процедурата, предстои издването на

...
„Нека да изчакаме окончателното завършване на процедурата, предстои издването на
Коментари Харесай

Зафиров: Когато прокуратурата започна да си върши работата, се създаде “коалицията на имунитетите“

„ Нека да изчакаме окончателното довеждане докрай на процедурата, следва издването на декрет от президента, сезиран е и Конституционният съд. Да изчакаме и днешната изява на основния прокурор в Европейския парламент, където се чака да направи, по неговите думи, някакви шокиращи разкрития. “

Така зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Атанас Зафиров разяснява в ефира на " Евронюз " решението на Висш съдебен съвет да приключи предварително мандата на Иван Гешев.

„ Законът беше изменен, с цел да се събере някакво болшинство, което да смени основния прокурор. Това още един път удостоверява нашата теза, че всички опити, които се вършат сега за смяна в правосъдната система, са закрепени в избрани персони, а не в самата същина на смяна. Те демонстрират каква е крайната цел - преодоляване на правосъдната система, посредством промяна на фигурите в нея “, уточни той и добави, че това са хора, които в името на личното си оцеляване и личните си имунитети, са се прегърнали.

„ Материята се събра с антиматерията. Българското общество ще си даде оценката за това “, сподели още социалистът.

Зафиров дефинира като абсурден метода, по който беше заменен основният прокурор.

„ Той беше определен с едно болшинство, а заменен от друго. Не считам, че това е в границите на правото и в духа на Българската конституция. Стана ясно за какво този закон беше признат в съкратени периоди - един от водещите адвокати в ГЕРБ още в залата си призна, че законът е противоконституционен “, разяснява той и добави, че близки до президента хора са дали поръчки, че президентът ще изчака с издаването на указа за освобождение.

„ В момента, в който прокуратурата стартира да си прави работата, за което от Българска социалистическа партия призоваваме от години, внезапно се сътвори подозрителната така наречен “коалиция на имунитетите “, съобщи социалистът и продължи:

„ Мога да я нарека и “коалиция на страха “. През цялото това време ние имаме поредна позиция за господство на закона, само че тези промени не би трябвало да бъдат самоцел “, безапелационен е той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР