Нека да е ясно – този служебен кабинет се създава

...
Нека да е ясно – този служебен кабинет се създава
Коментари Харесай

Радев: Връзки между Живко Коцев и контрабандисти е подигравка с държавността. Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната?!

„ Нека да е ясно – този длъжностен кабинет се основава за пръв път по новите положения в Конституцията. За разлика от всички служебни кабинети досега – аз по никакъв метод не съм се бъркал в кадровата политика и не нося отговорност за неговите дейности ”, акцентира Румен Радев. Той дефинира като безсрамие обвиняванията, че „ изневерява на българската народна власт “ с ГЕРБ и Движение за права и свободи в случай, че „ ПП-ДБ доскоро управляваха в една много буйна прегръдка с тях “. " Колкото и Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата към основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, престижът за ведомството е оскърбен. Връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и контрабандисти е насмешка с държавността… Какъв основен секретар си, в случай че не знаеш от кого получаваш скъпи дарове и влизаш гол в сауната ", разяснява още президентът.

 

Ето и цялостния му коментар:

С подписания от мен декрет за назначение на служебно държавно управление през днешния ден се поставя завършек на проваления политически опит – по този начин наречената „ сглобка “. Преди 10 месеца приканих Николай Денков да не осъществя връчения от мен мандат поради антидемократичните поръчки в записа от съвещанието на Политическа партия. Въпреки това, държавното управление беше основано и то се провали от славолюбие и изгода.

Заради неистовия блян на партиите от „ сглобката “ да лишават пълномощията на президента във връзка с служебното държавно управление с измененията в Конституцията, за дейностите на новия длъжностен кабинет президентската институция няма да носи отговорност за разлика от всички служебни държавни управления до момента.

Призивите да не издавам декрет или да отстрани избрани имена от листата със служебни министри в действителност са апели да наруша новите промени в Конституцията. Странно е, че тези апели идват тъкмо от тези политически партии, които предизвикаха и гласоподаваха измененията. Те нарекоха направения от самите тях лист с евентуални служебни министър-председатели „ меню “, а в този момент се мръщят на това, което им се сервира.

Ако трябваше да дефинирам състава на това служебно държавно управление, нямаше да оставя Калин Стоянов като длъжностен министър на вътрешните работи. Но за разлика от кабинета „ Денков “, нямаше и да го назнача за министър.

Мащабните връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти е насмешка с държавността. Миналата година от ПП-ДБ упорстваха да освободя основния секретар на Министерство на вътрешните работи, като доводите им бяха, че имат право на собствен човек на поста, с цел да могат да осъществят своите политики. Днес виждаме по какъв начин са ги осъществили. Умилителни са опитите на господин Денков да оправдае с неведение близостта на основния секретар с тези хора. Какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш на първокласни курорти, с кого влизаш в сауната, от кого получаваш скъпи дарове?

Служебният министър-председател Димитър Главчев и неговият екип не би трябвало да позволяват никакви подозрения, че идните избори ще бъдат почтени. Цялото ни общество чака това и ще следи по какъв начин Народното събрание носи отговорност и за контрола, и за политическото управление по отношение на служебното държавно управление.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР