Нека бъдем честни: отслабването не е лесна задача. Това изисква

...
Нека бъдем честни: отслабването не е лесна задача. Това изисква
Коментари Харесай

Какво ни пречи да отслабнем?

Нека бъдем почтени: отслабването не е лесна задача. Това изисква твърдоглав труд, отдаденост, солидна мотивация и определяне на проект, който работи най-добре за нас.

Независимо дали преди малко започваме или към този момент са минали няколко седмици, има избрани привички, които би трябвало да заобикаляме непременно. Всъщност в никакъв случай няма да отслабнем, в случай че тези привички са се трансформирали в част от рутината ни. От Eat This Not That любезно ни разкриват защо да внимаваме.

Безсмислено похапване
 Снимка 606042
Източник: iStock

Макар няколко солетки или бисквитки сред храненията да не ни се струват кой знае какво, истината е, пречат  на напредъка ни в загубата на тегло. Защо? Поради простата причина, че по този начин не следим калориите, които одобряваме, което може да докара до преяждане.

Пропускане на ястие
 Снимка 606043
Източник: iStock

Пропускането на хранене слага тялото ни в " режим на оцеляване ", което значи, че се придържаме към калориите, които консумираме, с цел да запазим сила. Освен това е по-вероятно при последващо хранене да създадем неприятен избор на храна, тъй като сме прекомерно гладни. 

Всяка чаша е от голяма важност
 Снимка 606045
Източник: iStock

Независимо дали пием плодов сок или обичаната ни чаша вино, би трябвало да имаме поради, че напитките постоянно са цялостни с спомагателни калории и доста захар. А консумирането на прекалено много захар води до наддаване на тегло. Ако става въпрос за алкохол, той забавя и метаболизма ни.

Почивката

Не бива да подценяваме силата на положителната нощна отмора и възобновяване след нашите тренировки. Колкото повече намаляваме почивката си, толкоз по-вероятно е да натрупаме непотребните килограми, сочат данните от някои изследване.
 Снимка 606044
Източник: iStock

Тялото ни не е в положение да се възвърне, което нарушава хормоналния ни баланс и задейства апетита. То е склонно да жадува за въглехидрати и калорични храни, когато е лишено от сън.

Баланс сред хранене и тренировки

Упражненията са основни във всяка стратегия за намаляване, само че би трябвало да има здравословен баланс сред превръщането на упражненията и храненето в главен приоритет. Тук влиза в действие правилото 80/20 за намаляване. 
 Снимка 606046
Източник: iStock

80% от загубата на тегло се дължи на това, което ядем, до момента в който останалите 20% идват от тренировките. Това значи, че колкото и дълго да спортуваме, в случай че хранителният ни режим е с високо наличие на калории, няма да отслабнем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР