Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали

...
Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали
Коментари Харесай

Румен в с. Мадара: Трябва да има национален план за популяризиране на всички тези археологически обект

Нежеланието на прокуратурата да види многочислените фрапантни кавги и сигнали за голяма корупция, за обир на държавни средства издава едно – боязън и зависимости. Това съобщи президентът пред публицисти през днешния ден в с. Мадара, помолен да разяснява думи на основния прокурор. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

В рамките на своето посещаване в Североизточна България президентът Радев организира среща с ръководители на просветителни институции, публични дейци и интелектуалци в град Шумен. Образователната политика следва да се води по този начин, че да не се губи националната еднаквост и съзнание, чувството за общественост и вярата в личните благоприятни условия, беше позицията на участниците в срещата.

Радев: България ще бъде сполучлива, когато и дребните общини са мощни и финансово самостоятелни

Президентът и публичните дейци се сплотиха към тезата, че на България е нужна целенасочена и дълготрайна държавна политика в образованието, която да залага освен на придобиването на познания, а и на възпитанието на младото потомство.

Представителите на просветителните институции приканиха държавната политика в образованието да бъде съобразена и с потребностите на локалните общности. „ Оттук, от Мадара, Плиска и Преслав, стартира България, а няма задоволително свободни бройки даже и за археология “, означиха представителите на просветителните институции в района. „ Навсякъде в света археологията и представянето на националното културно-историческо завещание е част от стопанската система, до момента в който в България към момента липсват задоволително старания на страната в тази посока “, сподели Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

„ Трябва да има народен проект за разпространение на всички тези археологически обекти “, добави президентът.



Участниците в срещата откроиха традициите на преподаване и интернационалните триумфи на младежите от Шумен в региона на информатиката и точните науки. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на още веднъж акцентира нуждата вместо да се ангажира с построяването на бензиностанции, страната да влага в бъдещето на младежите, като сътвори в регионалните градове центрове за гратис извънкласно образование по осведомителни технологии, компютърен дизайн и други перспективни дисциплини, което към този момент се ползва в редица страни по света.

„ Няма по какъв начин да вървим напред и да сме конкурентни в цифровата ера, в случай че не влагаме в младежите “, съобщи президентът Радев.



След срещата си с публичните дейци в Шумен президентът посети с. Мадара и дружно с кмета Неделчо Неделчев прегледа скалния релеф „ Мадарски конник “ и скалния параклис „ Св. Пантелеймон “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР