Нежеланието да се сключи коалиционно споразумение е проблем за демокрацията.

...
Нежеланието да се сключи коалиционно споразумение е проблем за демокрацията.
Коментари Харесай

Александров: ПП-ДБ е засрамена коалиция! За разлика от тях, на ГЕРБ им пука какво става в България

Нежеланието да се подписа съдружно съглашение е проблем за демокрацията.
Това сподели общественият антрополог Харалан Александров пред „ Фокус “.
По думите му българските жители заслужават едно по-честно и честно отношение от страна на политиците, които да одобряват и признаят, че ръководят под формата на коалиция. „ Няма потребност да ни баламосват, че това не е коалиция – несъмнено, че е коалиция. Просто в случай че обичат, да се съсредоточат върху дилемите на ръководството, а не върху това да подменят действителността с мечти и комфортни за тях дефиниции като „ сглобка “, „ некоалиция “ и прочие. Коалиционното ръководство дава вероятност и оформя полето, върху което ще се разгърне едно бъдещо ръководство, и икономисва тази ужасна неустановеност на непрекъснатите сделки, надхитрения, странни срещи, диалози през медиите, изнудване, тарикатлъци и всички други номера, на които сме очевидци “, разяснява той.
Основната поръчка в идентичността, платформата и предизборната стратегия на коалиция „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ е, че ще се саморазправят с ГЕРБ, които са били оповестени за „ неприятните “ и за „ статукво “, напомни Александров. „ Нищо такова не видяхме, в противен случай. И очевидно това е проблем за част от електората им. Затова те взеха решение да ни лъжат по този безконтролен и беззащитен метод, защото няма по какъв начин да кажеш на черното „ бяло “. Това е една засрамена коалиция, тъй като не желае да си признае, че е в „ обятията “ на ГЕРБ “, съобщи общественият антрополог.
Преговорите сред сътрудниците в ръководството са напрегнати. Затова е добре оценките на министрите да бъдат направени обществено, счита Александров. „ Те в действителност не си имат вяра и не се харесват изключително. Ако това не се случи, обществото ще направи лична оценка, повлияна от медиите и от много изострената конюнктура, освен в България, само че и в света. И е прекомерно евентуално тази оценка да бъде по-негативна даже от оценката, която вършат партиите, които поддържат съответното държавно управление “, добави той.
В момента ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да стабилизират ръководството на страната. Те имат огромен управнически опит и стабилно посланичество. „ ГЕРБ са в доста сложна позиция, тъй като хем им пука за това, което се случва в България, за разлика от Политическа партия, стремят се да стабилизират ръководството, стремят се да им оправят грешките и всички безбройни провали, в случай че те действително упражняват властта, и се стремят да ги учат на политики и на ръководство. Много комплицирана задача. И в случай че се стигне до избори, това би било педагогическо упражнение повече, в сравнение с политическо “, разяснява общественият антрополог.
Той изрази вяра, че здравият разсъдък ще надделее и ротацията ще се случи. „ Но защото съм специалист по психологичен декаданс и по патологиите в областта на човешките връзки, изобщо не бих се изненадал, в случай че нарцисизмът, самовлюбеното, надменно и откъснато от действителността държание в последния миг вземе връх и някой реши да се фръцне и скапе толкоз мъчно градената коалиция. Това би било доста тъжно, само че е изцяло възможно, защото тези хора явно са движени от диви пристрастености повече, в сравнение с от разсъдък “, добави Александров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР