Нежеланата целувка на Луис Рубиалес е обозначена като „неподходяща“ от президента на УЕФА Александър Чеферин

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин осъди нежеланата целувка на Луис
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА Александър Чеферин осъди нежеланата целувка на Луис Рубиалес с победителката от Световното първенство за жени Дженифър Ермосо, определяйки я като „неуместна“ в интервю за френското издание L’Equipe в сряда.

Рубиалес, президентът на испанската футболна федерация, беше временно отстранен от ФИФА, ръководният орган на световния футбол, в събота, след като целуна насила Ермосо по време на празненствата за победата на Испания на Световното първенство на 20 август.

„Разбира се, това, което направи, беше неуместно“, каза Чеферин, който е и един от осемте вицепрезиденти на ФИФА.

„Всички знаем това. Надявам се да знае, че не е наред. Това е достатъчно за момента, защото дисциплинарната комисия ще реши.

 ГРАНАДА, АНДАЛУСИЯ, ИСПАНИЯ - 29 АВГУСТ: Анхелес Бехар, майка на Луис Рубиалес, президент на Кралската испанска футболна федерация (RFEF), присъства на медиите, 29 август 2023 г., в Мотрил, Гранада, (Андалусия, Испания). Анхелес Бехар, майка на Луис Рубиалес, президент на Кралската испанска футболна федерация (RFEF), затворена в църквата в гладна стачка. (Снимка от Alex Camara/Europa Press чрез Getty Images) ГРАНАДА, АНДАЛУСИЯ, ИСПАНИЯ - 29 АВГУСТ: Анхелес Бехар, майка на Луис Рубиалес, президент на Кралската испанска футболна федерация (RFEF), присъства на медиите, 29 август 2023 г., в Мотрил, Гранада, (Андалусия, Испания). Анхелес Бехар, майка на Луис Рубиалес, президент на Кралската испанска футболна федерация (RFEF), затворена в църквата в гладна стачка. (Снимка от Алекс Камара/Europa Press чрез Getty Images) Алекс Камара/Europa Press/Getty Images

Той добави: „Съжалявам, че подобно събитие трябва да засенчи победата на испанския национален отбор. Трябва да променим нещата.”

Тъй като Рубиалес беше забранен от „всички дейности, свързани с футбола на национално и международно ниво“ за 90 дни, докато тече дисциплинарното производство на ФИФА, Чеферин каза, че „няма нужда да го отстранява два пъти“, имайки предвид ролята на испанеца като вицепрезидент на УЕФА .

CNN се свърза с УЕФА, ръководния орган на европейския футбол, за коментар.

Rubiales не е отговорил на множество искания за коментар от CNN. Миналата седмица 46-годишният мъж се извини за действията си, но по-късно каза, че няма да подаде оставка.

Рубиалес беше изправен пред широка критика за действията си на финала на Световното първенство за жени. Рубиалес беше изправен пред широка критика за действията си на финала на Световното първенство за жени. AFP7/Гети изображения

Говорейки пред извънредното общо събрание на федерацията в петък, Рубиалес каза, че „ще се бори докрай“.

В предизвикателна реч той описа целувката като „взаимна“ – твърдение, което Хермосо отрече, като каза, че не е била уважавана – и говори за „несправедливи“ кампании и „фалшив феминизъм“.

Наред с нарастващия натиск да подаде оставка, Рубиалес също е изправен пред разследване, което може да завърши с обвинения в сексуална агресия от испанските прокурори.

По-рано тази седмица всичките 19 регионални президенти на испанската федерация призоваха Рубиалес да подаде оставка, като същевременно предложиха единодушна подкрепа за временния президент Педро Роча, който влезе в ролята след отстраняването на Рубиалес от ФИФА.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР