Неизвестно досега писмо от английския писател Чарлз Дикенс ще бъде

...
Неизвестно досега писмо от английския писател Чарлз Дикенс ще бъде
Коментари Харесай

Times: Неизвестно досега писмо на Дикенс ще бъде продадено на търг в Ню Йорк за 4500 долара

Неизвестно до момента писмо от британския публицист Чарлз Дикенс ще бъде продадено на търг от Lion Heart Autographs за 4500 $ в Ню Йорк на 10 май, заяви The Times.

Писмото е адресирано до френския артист и драматург Франсоа-Жозеф Рение (1807-1885), към който Дикенс се е обърнал за информация по отношение на източниците, описващи събитията към гибелта на френския комедиант Молиер (1622-1673).

„ Скъпи Рение, един от моите другари, прочут художник, ще нарисува гибелта на Молиер. Няма човек, който да е по-осведомен от вас по този въпрос “, се споделя в писмото.

Изследователите допускат, че писателят е имал поради един от изключителните британски художници: Чарлз Робърт Лесли (1794-1859) или Уилям Пауъл Фрит (1819-1909). Въпреки това „ нито в техните каталози, нито в отчетите на Кралската академия на изкуствата за изложения за 1849-1850 година се загатва за картина, изобразяваща гибелта на драматурга Молиер “, изясни Леон Литвак, академик от Queen`s University в Белфаст (Северна Ирландия).

Чарлз Дикенс (1812-1870) влиза в историята на британската и международната литература като публицист реалист. Автор на 15 романа, повести, разкази и пиеси, измежду които „ Приключенията на Оливър Туист “, „ Посмъртните документи на Пикуик клуб “, „ Приключенията на Дейвид Копърфийлд “, повестта-приказка „ Коледна ария “ и други Дикенс отразява викторианската ера в творбите си, пресъздавайки реалистични картини на обществото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР