Неизвестно досега писмо на английския писател Чарлз Дикенс ще бъде

...
Неизвестно досега писмо на английския писател Чарлз Дикенс ще бъде
Коментари Харесай

Неизвестно досега писмо на Дикенс ще бъде предложено на търг

Неизвестно до момента писмо на британския публицист Чарлз Дикенс ще бъде препоръчано на търг за 4500 $ , заяви ТАСС, базирайки се на обява във в. " Таймс ". 

Аукционът ще бъде проведен от " Лайън харт отографс " (Lion Heart Autographs) на 10 май в Ню Йорк. 

Unseen Charles Dickens letters to go on display for first time
— The Guardian (@guardian)
Според изданието писмото е адресирано до френския артист и драматург Франсоа-Жозеф Рение (1807-1885), към който Дикенс се е обърнал за информация за източници, описващи събитията към гибелта на френския комедиограф Молиер (1622-1673).  

" Скъпи Рение, един от моите другари, прочут художник, се готви да нарисува гибелта на Молиер. Няма човек, който да е по-осведомен от вас по този въпрос ", написа Дикенс в писмото.

Изследователите допускат, че писателят е имал поради някой от огромните британски художници - Чарлз Робърт Лесли (1794-1859) или Уилям Пауъл Фрит (1819-1909)

Въпреки това нито в техните каталози, нито в отчетите на Кралската академия по изкуствата за изложбите за 1849-1850 година се загатва за картина, изобразяваща гибелта на Молиер, изяснява Леон Литвак от Кралския университет в Белфаст, Северна Ирландия. 

Чарлз Дикенс (1812-1870) остава в историята на британската и международната литература като извънреден публицист реалист. Той е създател на 15 романа, повести, разкази и пиеси . Неговите творби " Приключенията на Оливър Туист ", " Посмъртните документи на клуба " Пикуик ",   " Приключенията на Дейвид Копърфийлд ", " Коледна ария " и други печелят любовта на милиони читатели по света. Дикенс отразява в книгите си обществените недъзи на Викторианската ера , рисувайки реалистични картини на обществото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР