Неизвестно досега на науката древно пристанище от римския период е

...
Неизвестно досега на науката древно пристанище от римския период е
Коментари Харесай

Откриха останки от древно пристанище край Сирия

Неизвестно до момента на науката антично пристанище от римския интервал е намерено край крайбрежията на Сирия. Находката е разкрита по време на втората полева руско-сирийска задача, заяви шефът на Института по публични науки и интернационалните връзки Дмитрий Татарков, представен от РИА Новости.
Възможно е да става въпрос не просто за пристанище, а за морска цитадела от I в. от Новата епоха. Открити са остатъци от хидротехнически уреди, маяк, четири мраморни колони. Керамиката ще даде опция за по-точно датиране на обекта. Това е огромна находка, незнайна до момента на историческата просвета, сподели Татарков.
 Дахер Ламот: Хилъри Клинтън ще развива сериал за кюрдските дами, а изтри ли връзките си с ИДИЛ? Дахер Ламот: Хилъри Клинтън ще развива сериал за кюрдските дами, а изтри ли връзките си с ИДИЛ?
" Хилари и щерка й Манчестър Юнайтед ще развиват феминистки ТВ сериал за кюрдските жени-бойци в град Кобани, Сирия. Само си представям...
Учените са създали оглед на морското дъно както образно, по този начин и благодарение на управляеми подводни апарати. Освен пристанището са открити три котвени стоянки и останките от антични хидравлични уреди: вълноломи, стени на кейове. Изваденият керамичен материал в този момент се обработва в отдела за антики в Тартус.
Става въпрос за остатъци от антични гръцки амфори, финикийски съдове, египетски вази, каменни предмети за бита от римско време. Откритието ще разреши да се възвърне трасето на морските търговски пътища, свързвали този регион със Средиземноморието, както и да се дефинира виталният цикъл на съществуващите тогава пристанища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР