Неизвестните в участието на българските граждани в чужбина в изборния

...
Неизвестните в участието на българските граждани в чужбина в изборния
Коментари Харесай

Конституционен експерт показа как се ограничава без последствия вота от чужбина

Неизвестните в присъединяване на българските жители в чужбина в изборния развой са доста. Ще гласоподават при разнообразни условия, това е без подозрение – тъй като не зависи единствено от Министерство на външните работи. Ще е нужна една доста стегната организация и старания от страна на Външно министерство. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър и учител по конституционно право проф. Пламен Киров.
Проф. Киров е безапелационен, че не може да се апелират избори поради неравностойни условия за гласоподаване. Можеше при въвеждане на развой като гласоподаване по пощата, сподели той пред Нова телевизия. И добави, че при локдаун в чужбина също не може да има искания за анулиране на избори поради организацията на изборния развой.
 Никой не попита Алена за датата на изборите Никой не попита Алена за датата на изборите
Никой не я попита. Не си направиха и най-малкото изпитание. Не им пука - на Радев не му пука, на Българска социалистическа партия не им пука, на Вътрешна македонска революционна организация не им пука. А ГЕР...
По отношение на репликата нв Валери Симеонов, че и да се връща, Киров разяснява, че даже в такава обстановка отново има справедливи трудности като карантина.
Там, където може, дано се създадат секции – по този начин Киров изрази противоречие с ограничаването за броя на секциите в чужбина, когато става въпрос за страни отвън Европейски Съюз.
Попитан дали може наблюдаващи да извадят телефони и да снимат броенето на бюлетини, отговорът беше безапелационен – в случай че не е планувано в закона, не може. Причината – приказваме за право, което не обгръща частни връзки.
Що се отнася до машинното гласоподаване, проф. Киров уточни очевидното – данните от машинния избор се нанасят в протокола на секционната изборна секция ръчно. Това е безсмислено, е неговото мнение.
 Радев оказва помощ на ГЕРБ за парламентарните избори – дали? Радев оказва помощ на ГЕРБ за парламентарните избори – дали?
4 април, 2021 година – тогава би трябвало да бъдат извършени парламентарните избори в България. Датата беше публично оповестена в нарочн...
Дали би трябвало да се трансформира Изборният кодекс преди избори? При изключителна обстановка може, само че е на практика безсмислено да се вършат промени за изборите през Закона за изключителното състояние, тъй като не сме в изключително състояние, а в изключителна епидемиологична обстановка. Това е юридическа неразбория - да вземем за пример измененията за гласуването на карантинираните и за документите за идентичност може да минат като преходни и заключителни разпореждания в съответния закон.
За край Киров уточни, че има вид, при който Народното събрание не е разхлабен, въпреки и да не е излъчил държавно управление, а изборите за президент се вършат от длъжностен кабинет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР