Неизвестни са извършили терористична атака в Крокус Сити Хол в

...
Неизвестни са извършили терористична атака в Крокус Сити Хол в
Коментари Харесай

ТЕРОРЪТ В МОСКВА: Над 60 са жертвите, ранените са стотици

Неизвестни са направили терористична офанзива в Крокус Сити Хол в Красногорск в Московска област. По последни данни починалите са над 60 души, а други 100 са ранени.

Мерките за сигурност са засилени в Москва и районите, като всеобщите събития са анулирани. Лидерите на други страни осъдиха терористичната офанзива и сервираха съболезнования във връзка със гибелта на хора.

Обстоятелства на случая:

Група неидентифицирани въоръжени мъже с автомати са стреляли във фоайето и по-късно в концертната зала тъкмо преди концерт на рок групата Пикник, споделиха очевидци. По-късно в постройката е избухнала детонация и е почнал пожар.

По последни данни пожарът в Крокус Сити Хол е обхванал повърхност от 12 900 квадратни метра, като покривът е почнал отчасти да се разрушава. По-специално хеликоптери са употребявани за потушаване на пожара. Министерството на изключителните обстановки заяви към 01:00 часа московско време в събота, че пожарът е локализиран.

Жертви:

По последни данни на Следствения комитет при терористичната офанзива са починали над 60 души. Броят на починалите може да нарасне, означиха от Следствения комитет.

Около 115 души са приети в болница, в това число 5 деца, сподели съветският здравен министър Михаил Мурашко. Над 30 души са потърсили амбулаторна помощ.

Шестдесет души са в тежко положение. Извършени са съвсем всички нужни интервенции, сподели вицепремиерът Татяна Голикова.

Отговор от управляващите:

Руският президент Владимир Путин е бил осведомен за случая няколко минути след началото му, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти. Президентът непрестанно се доставя с информация от всички съответни служби и е дал „ всички нужни инструкции “, акцентира Песков.

Ръководителите на Федералната работа за сигурност, Министерството на вътрешните работи, Следствения комитет и Националната армия са докладвали на Путин за следствието на терористичната офанзива, оповестиха по-късно от Кремъл. Освен това съветският министър на изключителните обстановки Александър Куренков заяви на президента за ограниченията, които са подхванати за избавяне на хората и даване на цялата нужна помощ.

Путин беседва и с вицепремиера Голикова, министъра на опазването на здравето Мурашко и губернатора на Московска област Андрей Воробьов, оповестиха от пресслужбата на президента.

Федералната работа за сигурност заяви, че специфичните служби организират издирвателна интервенция. Следственият комитет образува дело за терористична офанзива.

По-късно от Следствения комитет оповестиха, че от място са събрани оръжия и въоръжение.

Мерки за сигурност и анулация на събития:

Масовите събития, планувани за 23 и 24 март, са анулирани в Москва и други райони. Федералните културни организации също няма да организират такова събитие през идващите дни.

Заради нещастието московските театри анулират представления, кината и музеите стопират работа, някои университети оповестиха анулация на съботните часове.

Мерките за сигурност са засилени на летищата и гарите в Москва. Много други райони оповестиха стягане на ограниченията за сигурност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР